KAJ BUMO JELI

ANTUN RAŠIĆ I JOSIP MIKULAN Samouki smo i vješti kuhari, donosimo recept za Gljivarski gulaš

Rijetko koje gljivarsko, a i ostala druženja prođu a da pri loncu nisu glavni Antun Rašić iz Varaždina koji je kaže često na privremenom smještaju u Kuršancu gdje ima kućicu za odmor i Josip Mikulan iz Čakovca

Oboje su članovi Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca koji ne skrivaju da iako vole gljive, da im je od njih draže druženje i društvo s prijateljima gljivarima.

-Volim kuhati jela na žlicu i jela koja se spremaju u tavici. Dosta sam brz kad je riječ o kuhanju, skuham ručak za pola sata. A volim i sve jesti, pravi sam svežder i sve volim osim vegana, oni su za mene politička stranka kaže u šali Antun. Dodaje da kuha svaki dan još od mladenačkih dana.

-Volim to, počeo sam iz potrebe kao student tad bi nazvao mamu i pitao kako se kuha grah. Ona mi je rekla uzmi zeleni lončić graha, a ja joj velim da nemam zeleni, a ona meni da uzmem bijeli, prisjeća se Antun svojih kulinarskih početaka. Iako samouk, danas je pravi majstor baš kao i Josip Mikulan koji se izvještio u pripremanju svih jela, a majstor je i kad je riječ o suhomesnatim delicijama.

-Rado kuham, nisam profesionalni kuhar, ali rado kuham jela na žlicu, gulaše, bograče i takve stvari. Volim raditi suhomesnate proizvode, kobasice, šunke. To sam se sve sam naučio, ono što me interesira tome se posvetim, otkriva Josip kao i to da mu dobro ide. Njegova jela rado se jedu, a i on je sam zadovoljan.

-Nikada nisam bacio ni jedno jelo koje sam skuhao. Kad kuham volim često isprobavati jela tako da mogu reći da uvijek dobro ispadne. Ako bi katkada nešto i ispalo drukčije nego sam zamislio, nikada to ne bi priznao nastavlja u šaljivom tonu Josip zvan Joža. U dobrom raspoloženju Joža i Antun razveselili su brojne gljivare i ljubitelje gljiva koji se u velikom broju okupili na nedavno održanoj smrčkijadi.

MIRISI DOMA


Gljivarski gulaš


Sastojci


svinjetina


junetina


suhe i svježe gljive


luk


mrkva


češnjak


sol, papar, vegeta, crvena paprika


vino


Priprema:


Dobro prepržiti luk i kad je gotov dodati meso, mrkvu, gljive, crvenu papriku. Dodati vodu, vino i začiniti po želji.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3603

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije