PRIJEM

STRAHONINEC Načelnik Lehkec čestitao Zari Šoltić na plasmanu na EU natjecanje iz engleskog jezika

Novi izvanredan uspjeh učenika Osnovne škole Strahoninec

Načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec čestitao je učenici Zari Šoltić na plasmanu na europsko natjecanje iz engleskog jezika, HIPPO English Language Olympiad!

Natjecanje HIPPO English Language Olympiad u Hrvatskoj se održava već dvanaestu godinu. Zara je dobila poziv na razinu Regional Qualifiers zbog toga što je vrlo uspješno prošla razine koje su prethodile razini Regional Qualifiers.

Tako je u ožujku na izlučnoj razini (Preliminary Round) na kojoj je sudjelovalo 1420 učenika iz Hrvatske, bila u 10% najboljih, kako bi u travnju na državnoj razini (National Finals) na kojoj je sudjelovalo 228 učenika, zauzela 11. mjesto.

Natjecanje na razini Regional Qualifiers održava se od 21. svibnja do 23. svibnja 2024. godine Lido de Jesolo u Italiji. To je zaista veliko postignuće za Zaru kao i za mentoricu Tamaru Vidović koja je učenicu pripremala. Takvi uspjesi su ne samo izvanredni za učenike i njihove obitelji, već predstavljaju i veliku čast za našu općinu. Učenici i djelatnici OŠ Strahoninec zaista su ponos naše Općine.

Troškove odlaska na natjecanje Zare Šoltić sufinacirat će Općina Strahoninec, rekao je načelnik Lehkec. Na primanju su bili i ravnatelj škole Josip Šipek te Zarina majka Valentina Šoltić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije