PRKOSE PREDRASUDAMA

SENAD I BILJANA BEDIĆ IZ PALOVCA Ostvarili se kroz vlastiti posao, a uz dvoje biološke djece, imaju četvero udomljenih!

Njihov cilj bio je osigurati bolju budućnost za svoju obitelj te izbjeći negativne uvjete života u romskom naselju

Na Svjetski dan Roma 8. travnja donosimo priču o romskom paru- Senadu i Biljani Bedić koji prkose svim predrasudama.

36-godišnji Senad i Biljana Bedić, par iz romskog naselja, donose inspirativnu priču o odlučnosti, predanosti i ljubavi prema obitelji. Prije 16 godina napustili su svoje rodno mjesto te kupili kuću u Palovcu, gdje su izgradili novi životni put.

Njihova priča započela je u srednjoškolskim danima, kada su se upoznali i zaljubili u đačkom domu u Čakovcu. Iako su odrasli u različitim naseljima, imali su zajedničke svjetonazore i iste želje – završiti školovanje, pronaći posao i osnovati obitelj.

Senad, odrastao u romskom naselju Pribislavec, i Biljana, rođena u Piškorovcu, danas su ponosni roditelji dvoje djece, te su udomitelji još četvero. Kroz njihov dom prošlo je 25 djece, dok su čak sedmero koji su tada bili bebe, uspjeli dati na posvajanje.

Njihova borba nije bila lagana. Nakon završetka srednje škole, Senad je prošao kroz različite poslove i firme prije nego što je odlučio otvoriti vlastiti obrt. Biljana je radila kao romski pomagač u školi u Držimurcu, gdje je pružala podršku djeci koja su imala potrebu za dodatnom roditeljskom skrbi. Njihova predanost i ljubav prema poslu nisu prošli nezamijećeno, a zajedno su radili kao čistači u Stanoradu.

Senad se suočio s izazovima i predrasudama u svom radnom okruženju, ali njegova predanost i trud na kraju su mu donijeli priznanje i priliku za stalno zaposlenje. Nakon nekoliko godina rada kod Ivice Baloga, vodoinstalatera iz Strahoninca, Senad je stekao potrebne vještine i hrabrost za pokretanje vlastitog posla.

Unatoč početnom otporu i izazovima, Senad je otvorio svoj obrt za odštopavanje odvoda i kanalizacije, ističući važnost poštenog rada i odgovornosti. Uz to danas imaju i servis za čišćenje gdje zajedno rade. Njihov cilj bio je osigurati bolju budućnost za svoju obitelj te izbjeći negativne uvjete života u romskom naselju.

Senad i Biljana žele biti uzor drugim Romima te naglašavaju važnost obrazovanja, odgovornosti i poštenog rada. Njihova priča pokazuje da predanost i trud mogu prevladati prepreke te da svaki pojedinac ima moć utjecati na vlastitu sudbinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije