SPREMNE UČINITI NEŠTO ZA SEBE

REKREATIVKA JASMINA PATAFTA Aktivna Čakovčanka pokreće Mačkovčanke

Dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom navečer, u društvenom domu u Mačkovcu živo je i veselo jer se okupe žene spremne učiniti nešto za sebe, spremne za trening, za rekreaciju

Vježbanje tamo već dvije godine vodi Jasmina Patafta (45) iz Čakovca, majka dvojice sinova, od 9 i 14 godina, a po zanimanju učiteljica razredne nastave koja radi u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

-U školi se nisam bavila pretjerano sportovima, radila sam koliko je bilo potrebno u sklopu nastave tjelesnog. Tek kasnije, na fakultetu se javilo zanimanje za sport i vježbanje. Prvo sam krenula u teretanu, a zatim sam se sa sestričnom pridružila rekreaciji u Mačkovcu koju je tada vodila Danica Korunić.

Na njezin nagovor i uz poticaj tadašnje predsjednice udruge u Mačkovcu, 2004. godine upisala sam tečaj za voditelja aerobike koji je u Čakovcu organizirala Hrvatska olimpijska akademija u suradnji s Međimurskim savezom sportske rekreacije. Uspješno sam tečaj završila 2005., kazala je o svojim počecima u rekreaciji Jasmina. Uskoro nakon položenog tečaja počela je voditi vježbanje u Mačkovcu, Žiškovcu i jedno vrijeme u Zasadbregu.

– Nakon rođenja prvog sina, 2009. ostala sam samo u Mačkovcu, a nakon rođenja drugog sina, 2014. uzela sam podužu pauzu te se pred dvije godine opet vratila u Mačkovec, navodi naša sugovornica sretna što je odaziv na njezine treninge velik.


Trening i kad je teško

– Na svakom treningu je puno rekreativki koje odvajaju malo svog vremena da bi se posvetile sebi. Trening prilagođavam skupini žena s kojima radim. Pokušavam svaki trening dodati i neke nove vježbe te se trudim prilagoditi svaku vježbu polaznicama tako da pokazujem težu i lakšu varijantu iste, objasnila je Jasmina. Zahvaljujući udruzi Sport za sve Mačkovec na treningu imaju puno rekvizita koje koriste, utege, pilates lopte, gume i štapove, tako da svaki trening može biti drugačiji.

– Doma unaprijed pripremim što ćemo raditi. Pratim neke trenere na internetu pa tako skupljam ideje za vježbe, a pomažu mi i treninzi koje odrađujem dva puta tjedno u jednom fitness centru u Čakovcu, ispričala je Jasmina koja se aerobikom i rekreacijom bavi već 20-ak godina.


Jasmina i njezin suprug nekoliko puta su sudjelovali na Wings for Life u Zadru te je s osmijehom rekla kako joj je obitelj u bavljenju rekreacijom i fitnessom velika podrška, ali se i sami bave sportom.

– Svi su aktivni pa je potrebna dobra organizacija vremena da se sve posloži i da svatko stigne na svoj trening. Stariji sin trenira plivanje, mlađi nogomet, a sad je počeo i rukomet u školi dok se suprug rekreativno bavi nogometom. Često zajedno vozimo bicikl pa smo nekoliko puta sudjelovali na Bimepu, a volimo se povremeno uputiti i na obiteljske šetnje, ispričala je Jasmina.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije