zanimljivi odgovori

MEĐUNARODNI DAN ŽENA Zašto svaki dan ne bi bio Dan žena i Dan muškaraca?

Povodom današnjeg Međunarodnog dana žena pitali smo muškarce Zašto svaki dan ne bi bio Dan žena i Dan muškaraca?

Davor Debelec iz Selnice:

-Dan žena obilježavamo iz poštovanja prema ženama i u spomen na dan kad su ostvarile svoja prava. Mi vatrogasci ih smatramo jednakopravnim i trudimo se da ih bude čim više u DVD-u. Ima razlika prilikom zapošljavanja, a i plaće su im puno manje što nije objektivno. Plaće žena bi morale biti jednake jer drže tri ugla kuće.

Patrik Hergotić iz Slakovca:

Dan žena obilježavamo zbog ženskih prava i jer su nam bitne u životu. Osobno ga ne obilježavam ali ženu uvijek izvedem na večeru. Dan žena je važan jer mislim da žene nisu sto posto ravnopravne iako ide prema tome. Poboljšanja bi mogla biti po pitanju plaća, više je muških na rukovodećim mjestima, ali i kao krojačice i šivačice rade za minimalce.

Andrej Dinić iz Čakovca:


Za mene nije važan ni Dan žena ni Dan muškaraca jer to aludira na neravnopravnost. Zašto ne bi svaki dan bio Dan žena i svaki dan Dan muškaraca, i na kraju krajeva, bitno bi bilo da muškarci zaista idu na ruku ženama i žene na ruku muškarcima. Muškarci i žene su nažalost vječito u ratu međutim to nikud ne vodi.

Mirko Bogar iz Frkanovca:

Dan žena mora biti i mora se obilježavati jer žene teško da su danas ravnopravne. Žene su dobile ravnopravnost ali nemaju jednake plaće, ravnopravnost je više kod kuće gdje se poslovi danas više dijele između muškaraca i žena . Mogu i muški oprati posuđe i tu je bitna podjela poslova a i žene rade više, pogotovo u situacijama kad su muški lijeni.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije