MEDICINSKA STRUKA U VRTIĆU

GLAVNA SESTRA BRANKA IVACI (66) Zdravlje djeteta naš je glavni prioritet!

U našem serijalu o odgajateljicama u mirovini, razgovarali smo i s umirovljenom medicinskom sestrom Brankom Ivaci iz Čakovca, koja je većinu svog radnog vijeka provela upravo u predškolskoj ustanovi

S 43 godine radnog staža zakoračila je u zasluženu starosnu mirovinu, dostigavši 65. godinu života.

Branka, po struci viša medicinska sestra, svoj je profesionalni put započela u Medicinskoj srednjoj školi u Varaždinu, nakon osnovnoškolskog obrazovanja. Nastavila je dalje školovanje u Zagrebu, gdje je uspješno završila višu medicinsku školu. 1979. godine započela je svoj rad u tadašnjem Medicinskom centru, posvetivši se patronažnom radu tijekom osam godina.

Veliki preokret u njezinoj karijeri dogodio se 1987. godine kada se Branka prijavila na natječaj tadašnjeg Dječjeg centra Josipa Broza Tita, današnjeg vrtića Cvrčak. Tada se odvažila napustiti poznato zdravstveno okruženje i krenula putem prosvjetnog rada, preuzimajući odgovornost u vrtiću Cvrčak. Iako je prvih pet godina bila jedina odgovorna za vrtiće na 12 različitih lokacija, Branka je hrabro nosila teret novog posla.

– U to vrijeme sam imala zvanje glavne sestre, nakon toga sam postala zdravstveni voditelj, što smatram puno prikladnijim nazivom, istaknula je Branka, osvrćući se na svoj trnovit početak u prosvjeti. Uloga zdravstvenog voditelja podrazumijeva poštivanje zakonskih propisa te brigu o zdravstvenoj zaštiti djece, uključujući aspekte poput higijene, prehrane, cijepljenja i vođenje dokumentacije.

Branka je tijekom godina posvetila pažnju unapređenju zdravlja djece u predškolskim ustanovama, prateći njihov psihofizički razvoj i obraćajući posebnu pozornost na prehranu kao ključni segment rasta i razvoja. Usprkos tome što nije bila izravno uključena u rad s djecom, Branka je aktivno sudjelovala u radu grupa, pružajući svoje znanje i podršku kolegicama.

– Moram priznati da mi je još uvijek teško što sam otišla u mirovinu. Nije mi bilo svejedno otići, i sigurno sam se pola godine navikavala na to što više ne radim,, izjavila je Branka Ivaci, ističući sentimentalnost i privrženost poslu koji je oblikovao njezinu karijeru u vrtiću.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije