TOP 4

TASTE ATLAS Restoran Mala Hiža u TOP 10 najboljih tradicionalnih restorana u Hrvatskoj

Gastronomska ponuda temeljno je tradicionalna međimurska, koja je, bogatstvom namirnica, jela i okusa, polazišna točka vlasniku za osmišljavanje jelovnika i ukupne gastronomske ponude

Tradicionalna hrvatska jela mogu se kušati u mnogim restoranima diljem zemlje, a TasteAtlas sastavio je popis najboljih tradicionalnih restorana u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti. Između TOP 10 tradicionalnih restorana, na četvrtom mjestu smjestio se i naš restoran ‘Mala Hiža‘ iz Mačkovca.

– TasteAtlas je work in progress i s ovim projektom nismo došli ni blizu onoga što, vjerujem, itekako možemo postići. Na svojim sam putovanjima primijetio da je zaista teško pronaći informacije o lokalnoj i tradicionalnoj hrani. Stoga je naša ideja predstaviti lokalne recepte koji su stoljećima prisutni, ali i one male restorane koji su godinama u vlasništvu domaćih obitelji, koje s koljena na koljeno prenose znanja i recepture o takvim autohtonim jelima. Osim što je jako teško pronaći restorane koji pripremaju autohtona jela, još je teže pronaći mjesta na kojima se ta jela pripremaju sa 100% izvornim namirnicama. Tako je jedna od ideja pronaći i vrhunske proizvode lokalnih proizvođača, poput sireva i pršuta, upravo zato što vrlo teško dolazimo do tih informacija“ pojasnio je Matija Babić, poduzetnik i osnivač Index-a.

Mala Hiža

TasteAtlas je restoran ‘Mala Hiža’ opisao ovako:

“Otvorena 2001. godine u selu Mačkovec nedaleko od Čakovca, Mala Hiža je gastronomski dragulj koji nudi tradicionalnu međimursku kuhinju. Restoran poslužuje jela s naglaskom na visokokvalitetnim lokalnim namirnicama i nudi hrvatska i strana vina, a od jela ovdje je najpopularnija međimurska gibanica, ali i međimursko meso ‘z tiblice.”

Iza restorana Mala Hiža stoji Branimir Tomašić koji gaji veliku ljubav prema gastronomiji, koja mu je, po njegovim riječima, uvijek bila dio življenja. Svoje snove o ‘gostilnama’ i hrani kakve je viđao na poslovnim putovanjima po Sloveniji odlučio je ispuniti da bi svojoj obitelji pružio sigurnost u budućnosti, rekao je Tomašić jednom prilikom za magazin Grazia

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije