EKATARINA VELIKA TRIBUTE BAND

NE PROPUSTITE Međimurski ‘Steiner’ ove subote rasplesat će čakovečki Pikač klub!

Steiner – Ekatarina Velika tribute band u subotu, 24.2., nastupa u kultnome čakovečkom Pikač klubu

Na ideju o bendu došli su još 2008. godine, kažu, no do realizacije je došlo nekoliko godina kasnije. Početna zamisao bila je da se opušteno druže uza svirku, ali uskoro su počeli s ozbiljnim radom.

– Svirali smo rock obrade više bendova da bismo s vremenom shvatili da želimo prvenstveno predstavljati glazbu jedne grupe koja nas nadahnjuje i s kojom smo odrasli. Glazba EKV-a izrazito je progresivna: njihov je genij, doduše, prepoznat tek nakon što je umro frontmen benda Milan Mladenović, kako to često biva, objašnjava pjevač Kristijan Baranić Kiki.

Steiner su inicijalno formirali Robert Rešetar (gitara) i Anđelko Novak Kmica (bas gitara), a osim Kikija 2011. pridružili su im se i Renato Rešetar (bubanj) te Aleksandar Tolić Sandi (gitara). Postavu je 2016. upotpunila Olivera Siladi, no 2019. njezinu ulogu preuzima Ivan Lepoglavec, a potom dolazi i Alen Horvat Zeko (gitara). Na bubnjevima se pak trenutačno vješto snalazi Sven Baranić.

– Najprije smo nastupali pod imenom ‘Krug’, da bismo se kasnije prekrstili u ‘Sinhro’, a zatim u ‘Steiner’, prema poznatome međimurskom vizionaru. Prvi nastup odradili smo na Come Together festivalu u Čakovcu 2012. godine, dodaju.

Premijera i jubilej

Osim u Čakovcu i Varaždinu, zapažene nastupe održali su i u Rijeci, Puli, Gospiću te zagrebačkome Hard Placeu. U posebnom sjećanju ostao im je nastup na varaždinskoj Podrumskoj sceni ‘Zvonimir Rogoz’, gdje je predstavljena knjiga ‘Mesto u mećavi – Priča o Mladenu Mladenoviću‘ Aleksandra Žikića. Što pak međimurskoj publici i gostima spremaju u Pikaču, a što planiraju u bližoj budućnosti?

– Za subotnji nastup pripremili smo dvije stvari iz opusa EKV-a koje dosad još nismo izvodili, tako da će gledatelji i slušatelji u Pikaču doživjeti premijeru u našoj izvedbi. Što se tiče skorih nastupa, dogovorene su svirke u Varaždinu, Karlovcu i Zagrebu, a dogovaramo i Rijeku, Pulu, Labin te Ljubljanu.

– Inače smo se kandidirali i za nastup na ovogodišnjem Špancirfestu u Varaždinu, a voljeli bismo, bude li moguće, nastupiti i u Čakovcu u sklopu Ljeta u gradu. Krajem godine u planu nam je organizirati jubilarni koncert povodom 13 godina djelovanja kao Ekatarina Velika tribute bend. Desetka nam je propala zbog pandemije koronavirusa – ističu.

I vi se u subotu od 21 sata ‘naluknite’ u Pikač i doživite jedinstvenu atmosferu koju stvaraju ovi vrhunski muzičari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije