LJUBAVNA PRIČA

FAKE WEDDING Kako su Tena i Daniel Novak iz Križovca ‘prevarili’ svoje goste na vjenčanju

U mnoštvu vjenčanih trendova, predstavljamo priču Tene i Daniela Novaka iz Križovca, koji su organizirali nekonvencionalno, tzv. "fejk" vjenčanje

– Suprug i ja smo se odlučili na jedinstvenu ideju – “fejk” vjenčanja. Mnogi su se pitali kako smo došli do te odluke i zašto smo odabrali baš takav pristup. Odlučivši da nećemo imati crkveno vjenčanje, već samo građansko, prva ideja bila nam je pozvati matičara da nas vjenča izvan ureda. Željeli smo da članovi obitelji i gosti budu prisutni u tom važnom trenutku, ali budući da matičari na terenu nisu bili pristupačna opcija, mladenka Tena započela je priču.

Angažiranje matičara na terenu – financijski izazov

Počeli smo s istraživanjem i planiranjem. Međutim, nakon kontakta s matičnim uredom, saznali smo da takvo vjenčanje zahtijeva značajne financijske izdatke. Tu se pojavila dilema – kako dalje?

Razgovarali smo s obitelji, prijateljima i čak s našom fotografkinjom te zaključili da bi najbolje rješenje bilo organizirati “fejk” vjenčanje, nastavila je Tena.

“Fejk” vjenčanje podrazumijeva ceremoniju nakon službenog potpisivanja u matičnom uredu, na otvorenom, uz “lažnog” matičara.

Daniel je odmah pomislio na njihova prijatelja, kazališnog glumca, koji se pokazao savršenim za tu ulogu.

– Željeli smo da “fejk” vjenčanje bude neformalno, s dozom humora, pa smo ga zamolili da nas vjenča, objasnio je Daniel.

Kako postaviti takav zahtjev? No, Tena i Daniel su brzo stupili u kontakt s prijateljem, objasnili mu svoju ideju, i sve je bilo dogovoreno za daljnje korake. Prijatelj je pristao i izrazio zadovoljstvo što ima priliku obaviti takvu ceremoniju.

– Dakle, imali smo “matičara”, mladenci su ostali predani ideji, a sada smo se suočili s pitanjem prostora. Svako je organizirao događaj prema vlastitom ukusu. Mi smo odabrali da “fejk” vjenčanje održimo ispred restorana kako bi gosti imali sve na jednom mjestu.

Odlučivši se za vanjsko vjenčanje, uz pomoć sestrične i njezinog supruga koji su stvorili prekrasan ambijent u restoranu, stvorili smo poseban “oltar na otvorenom”. Ručno su izradili svod ispod kojeg smo stajali kako bi sve izgledalo savršeno, dodala je Tena.

Dolazak vjenčanog dana, 1. srpnja u 14 sati, uz prisustvo uže obitelji i kumova, označio je službeno vjenčanje u matičnom uredu u Murskom Središću.

– Nakon toga smo doživjeli manju nezgodu kada nam se guma na automobilu izgubila zrak. No, kum je brzo reagirao, riješivši problem prijenosnim kompresorom. Stigli smo do moje kuće gdje se okupila ostala družina. S približavanjem vremena, krenuli smo prema restoranu u koloni, spremni za naše drugo “fejk” vjenčanje. Običaji su ostali prisutni, pa je “matičar” stajao na svom mjestu, opisuje Tena nezaboravno vjenčanje na otvorenom.

Supruga je do svoda pratila majka, a nećakinje su s laticama krenule iza njih. Otac me, prema običaju, polako doveo do svoda.

– Matičar je započeo s zahvalama i skraćenom verzijom priče o tome kako je postao “naš” matičar. Nakon uvoda, slijedio je formalni dio s važnim pitanjima i zavjetima. Naši zavjeti bili su iskreni, ispunjeni ljubavlju i iskrenošću, kako i priliči.

Dolazimo do završnog dijela, razmjene prstenja nakon zavjeta, i završavamo rečenicom: “Proglašavam vas mužem i ženom.” Daniele, možeš poljubiti Tenu, prisjećaju se mladenci tih emotivnih trenutaka.

– Ako ikada razmišljate o nečem sličnom, toplo vam preporučujemo. To je dan koji mora biti najbolji i najljepši u vašem životu. Vjerujte nam, s takvim vjenčanjem stvarate priču za cijeli život. Mi ćemo svoje vjenčanje zauvijek nositi u sjećanju i prepričavati, jer je bio jedan od najljepših i najposebnijih dana u našem zajedničkom životu, poručuju na kraju ovi neobični i zanimljivi mladenci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije