SNIMILA SVOJU PJESMU

CHRIZTEL RENAE ACEVEDA IZ SVETOG MARTINA Obožavam umjetnost i super se zabavljam

Od nezaboravnog iskustva sudjelovanja i uvjerljive pobjede na velikom televizijskom showu Supertalentu trinaestogodišnje Chriztel Renae Aceveda prošla su dva mjeseca i život joj se polako vraća u uobičajeni ritam

Još uvijek odradi koji intervju i naravno pjeva u čemu posebno uživa. Obožava glazbu svih žanrova od popa do klasike, ali to nije sve. Ova Filipinka koja je doselila u Međimurje prije tri godine sklona je umjetnosti.

-Idem u 6.b razred Osnovne škole Sveti Martin i od školskih predmeta jako volim matematiku. Osim toga volim sve što ima veze s umjetnošću, jako volim crtati i slikati. Obožavam sve gdje mogu biti kreativna jer imam puno ideja. Sad još nisam sigurna čime se želim baviti jer ima puno toga što želim biti, recimo dizajnerica. Jako volim crtati, haljine i to. Voljela bih možda biti slikarica, ali sad mi je lijepo biti pjevačica, otkriva ova svestrana djevojčica.Upisala sam solo pjevanje u Glazbenoj školi Varaždin i jako mi je lijepo jer prvi puta idem u neku drugu školu. Obožavam to, jako je zabavno i sretna sam što sam se uopće upisala. Moja profesorica je Blanka Tkalčić. Osim s njom, pjevam i s mamom s kojom također radim na nekim tehnikama, kako osjetiti pjesmu, prenijeti emocije. Nastavu u glazbenoj školi imam dva puta tjedno, u jednom danu solo pjevanje i solfeggio i subotom talijanski. Sve mi to brzo prođe jer se baš zabavljam. Uspijevam uskladiti obveze, samo treba malo više ponavljati i paziti na satu, redovito pisati zadaću i sve stignem, odgovara na kako sve to uspijeva.

Kako je otkrila pjevanje?

Chriztel se sjeća da je pjevati voljela još kao mala djevojčica. Stala bi pred zamišljenu publiku i pjevala.U Filipinima sam s obitelji pjevala karaoke, za zabavu. Mi tamo volimo puno pjevati, volimo karaoke i volimo se zabavljati. Kao mala sam voljela slušati Celine Dion koju voli slušati moja mama, kao i Whitney Houston. Gledala sam njihove nastupe da dobijem ideju kako prenijeti svoju emociju na publiku i kako osjećati glazbu.

-Htjela sam biti poput poznatih pjevačica i danas sam tu zahvaljujući Bogu. Od članova obitelji lijepo pjeva i moja mama Carla kaže naša sugovornica. Nije tajna da Chritzel voli međimursku popevku a otkrila nam je zbog koje se pjesme u nju zaljubila.Čula sam tradicionalnu pjesmu „Raca plava po Dravi” na satu glazbene kulture u trećem razredu i otpjevala sam tu pjesmu učiteljici Anđelki Klemenčić iz hrvatskog jezika, ona je bila oduševljena. Onda sam počela ići na nastupe, natjecanja. Bila sam preuzbuđena, pogotovo kad sam prvi puta nastupala pred publikom, a to je bilo na brodu kod mlina na Muri. Otpjevala sam pjesmu „Vuprem oči” uz pratnju klavira. To mi je bio jedan od najzabavnijih događaja u životu. Volim popevku jer dok pjevam međimursku pjesmu sjetim se svog doma u Filipinima i osjećam se kao da sam doma. Zato Hrvatsku zovem svojim drugim domom, priznaje nam Chritzel. Puno uzbuđenja doživjela je i u showu Supertalent na koji su je prijavili roditelji i na kojem je osvojila žiri i publiku već prvim nastupom.

-Na audiciji sam pjevala „Daj mi Bože oči sokolove”. Volim pokazati tu tradiciju. Iskustvo iz tog showa je bilo jako lijepo, a kad sam pobijedila nisam znala kako reagirati, bila sam presretna. Suze su mi same krenule, suze radosnice, to sam prvi puta osjetila. Sad je sve opet normalno kao i prije. Idem u školu, pjevam u zboru, pripremamo se za nastupe i jako mi je zabavno kaže nam i dodaje da ima i svoju autorsku pjesmu „Ako mi te uzmu” koju je izvela na festivalu Mali Mef na kojem je također pobijedila.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3588

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije