Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
NOVI CRNI REKORD U posljednja 24 sata čak 331 novozaražena osoba u Međimurju!
Marin Tironi/PIXSELL

PREMINULE DVIJE OSOBE

NOVI CRNI REKORD U posljednja 24 sata čak 331 novozaražena osoba u Međimurju!

Hospitalizirano je 110 pacijenata, a njih 11 je na respiratoru

- Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 534 osoba od čega je evidentirano 305 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 173 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1.581. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 24.069 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o osam pozitivnih slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama, dok je na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticiran COVID 19 kod 18 osoba. Iz drugih županija prijavljeno je da je PCR testom dokazan virus COVID-19 kod četiri osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji, također, bez podatka o ukupnom broju testiranja takvih slučajeva.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 6.329 oboljele COVID 19 osobe, a ukupno se oporavilo 4 658 osoba.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 110 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 17 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 12 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 11 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe s posljedicom COVID 19 virusa, muška stara 66 godine i ženska osoba stara 78 godina, s dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno sedam liječnika, 12 medicinskih sestara i dva bolničara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i 13 medicinskih sestara. U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID 19 je 85%, popunjenost kapaciteta tercijarnog respiratornog centra je 0%.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uspostavio je novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati prigovor u slučaju da ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite. Na taj se način želi olakšati ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite, zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine.

Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 372-372, koji je dostupan od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite - javlja međimurski Stožer civilne zaštite.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!