Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
DAJTE SVOJ GLAS Podržavate li kažnjavanje kućnih partyja s više od 10 osoba?
Pixabay

GLAS NARODA

DAJTE SVOJ GLAS Podržavate li kažnjavanje kućnih partyja s više od 10 osoba?

U anketi dajte svoj glas - podžavate li kažnjavanje kućnih fešti s više od 10 osoba?

Ministarstvo zdravstva objavilo je Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Ranije je već najavljeno kako će izmjene omogućiti kažnjavanje fizičkih osoba koje krše epidemiološke mjere koje je donio Nacionalni stožer civilnog zaštite, kao što je npr. nenošenje maske.  
 

Podržavate li kažnjavanje vlasnika stana u kojem je party s više od 10 osoba?

Rezultati
  • DA   584 (45%)
  • NE   719 (55%)
Vrati se na glasanje

- S obzirom na sadašnju epidemiološku situaciju, a u cilju što učinkovitijeg sprječavanja i suzbijanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, ovim zakonskim prijedlogom predlažu se nove sigurnosne mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, i to sigurnosna mjera obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske, sigurnosna mjera zabrane ili ograničenja održavanja javnih događanja i/ili okupljanja te sigurnosna mjera zabrane ili ograničenja održavanja privatnih okupljanja - navodi se u prijedlogu kao dio obrazloženja. 

Prema prijedlogu Zakona, novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba koji ne poštuju zabranu ili ograničenje privatnih i javnih događaja.

Fizička osoba može dobiti kaznu za ovaj prekršaj u iznosu od 5000 do 10 000 kuna. 

Jedna od novina je i kažnjavanje svih onih koji ne nose maske. Oni će morati platiti kaznu koja će iznositi 500 kuna.  Kazna će se moći naplatiti na mjestu.  Zakonskim prijedlogom propisuje se da provedbu nadzora nad primjenom sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti provode i policijski službenici, inspektori tijela državne uprave nadležnog za civilnu zaštitu, inspektori Državnog inspektorata te inspektori drugih tijela državne uprave u okviru svoje nadležnosti.

Pitamo vas u novoj anketi: Podržavate li kažnjavanje kućnih partyja s više od 10 osoba?

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!