Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
MATIJA POSAVEC 'Međimurska županija neće tražiti zatvaranje ugostiteljskih objekata'
NOVA TV

župan o novim mjerama

MATIJA POSAVEC 'Međimurska županija neće tražiti zatvaranje ugostiteljskih objekata'

- Ako biste nešto tražili onda morate imati rješenje kako obeštetiti radnike koji bi eventualno ostali bez posla, rekao je župan

Međimurski župan Matija Posavec otkrio je da na sastanku župana s premijerom Andrejem Plenkovićem nije tražio strože mjere za Međimursku županiju

''Zato jer su mjere koje je Nacionalni stožer donio prije nekoliko dana kod nas na snazi već 10 dana, a neke čak i dulje, i one bi trebale kroz koji dan dati rezultate'', rekao je Posavec za Dnevnik NOVE TV.

Poručuje da ''od sutra novo normalno neće biti ništa drugačije nego što je danas''.

Otkrio je da Međimurska županija neće tražiti zatvaranja ugostiteljskih objekata.

''Jer ako biste nešto tražili onda morate imati rješenje kako obeštetiti radnike koji bi eventualno ostali bez posla, kako obeštetiti te poduzetnike koji moraju osigurati plaću. Prema tome, to u ovom trenutku nije na stolu'', otkrio je župan.

''Jedino strože od ovoga što Hrvatska sada ima je prelazak srednjih škola na model C i eventualno možda obustava nekih gospodarskih djelatnosti'', kazao je Matija Posavec.

Na pitanje strahuju li u Međimurskoj županiji od proboja virusa iz susjedne županije, Posavec je odgovorio da prate epidemiološku situaciju i u Sloveniji i susjednim županijama. ''Ljudi dnevno emigriraju, idu na posao ili prirode života, tako da to jednostavno ne možete spriječiti. Odgovornost svakog čovjeka je najbolji lijek protiv pandemije koronavirusa'', zaključio je za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!