GLAS NARODA

REZULTATI ANKETE Gotovo 70% Međimuraca ne bi prijavilo privatni party koji krši mjere

U našoj anketi sudjelovalo je gotovo 1.800 čitatelja

Stožer civilne zaštite RH u petak je donio nove mjere koje su danas stupile na snagu, a koliko će one uroditi plodom ovisi o tome koliko će ih se građani pridržavati, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Mjere znače samodisciplinu svakoga od nas. Stožer donosi mjere, pratit će provedbu mjera i kontrolirati ih – rekao je za HRT pa dodao da je policija sastavni dio odluke o nadzoru provedbe mjera.

>>> ANKETA Božinović je pozvao građane da prijave privatne fešte. Hoćete li to učiniti? 

– Policija, Državni inspektorat i Ravnateljstvo civilne zaštite i Stožeri civilne zaštite po županijama, gradovima i općinama će se uključiti. Međutim, policija će sada biti u provedbi ovih mjera puno striktnija. Kroz temeljnu i kriminalističku policiju će istraživati eventualno postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba, najavljuje Božinović.

Istaknuo je da će policija posebno angažirati na otkrivanju ilegalnih mjesta za zabavu.

Hoćete li prijaviti privatni party koji krši mjere?

  • Ne, neću prijaviti (79%, 1.238 Odgovora)
  • Da, prijavit ću (36%, 561 Odgovora)

Ukupno: 1.559

Loading ... Loading ...

– Pozivam sve da tko ima informaciju o ilegalnim partyjima, da ne bismo kaznili sve ugostitelje, koji su se angažirali u primjeni epidemioloških mjera, pozivam građane koji imaju takvu informaciju, da obavijeste policiju ili civilnu zaštitu, djelovat ćemo, i to vrlo strogo – kazao je Božinović prije otprilike tjedan dana, a mi smo u anketi provjerili što o tome misle Međimurci.

Postavili smo vam pitanje – ‘Hoćete li prijaviti privatni party koji krši mjere?’.

U anketi je sudjelovalo točno 1.799 naših čitatelja. Potvrdno je na pitanje odgovorio 561 čitatelj što čini 31%, dok je 1.238 čitatelja odgovorilo da ne bi prijavilo privatni party koji krši mjere. To je gotovo 70% ispitanika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije