starački domovi se pridržavaju uputa

MARINA PAYERL PAL ‘Nema mjesta panici. Testirano 10 zdravstvenih djelatnika i svi su negativni’

Iz preventivnih razloga novozaražene ženske osobe, naglasila je, najbliži kontakti su stavljeni su u samoizolaciju

– Naša epidemiološka služba pokrenula je sve aktivnosti koje su predviđene njezinim stručnim radom. U obuhvat kontakata uključene su 5 liječnica, 4 specijalistice, jedna specijalizantica i cijeli dan upravo su radili na otkrivanju potencijalnih novozaraženih osoba, za sada možemo biti zadovoljni da se one nisu otkrile – rekla je na današnjoj konferenciji međimurskog Stožera ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl Pal.

Iz preventivnih razloga novozaražene ženske osobe, naglasila je, najbliži kontakti su stavljeni su u samoizolaciju i prema kretanju njihovog zdravstvenog stanja ocjenjivat će se i donositi odluke da li je i njih potrebno ponovno testirati.

Javnosti se obratila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić Grlač.

istaknula je da je vrlo velik rizik u domovima za starije i nemoćne osobe, s obzirom na populaciju. No, svi domovi imaju upute koje dolaze iz Nacionalnog stožera, a one se odnose na korisnike, djelatnike i pružatelje uputa.

– Svi se naši domovi za sada pridržavaju uputa, a protokol na nivou Međimurske županije svima je dostavljen. On je razrađen. Oni prvo kontaktiraju obiteljskog liječnika, ako ga ne mogu dobiti, kontaktiraju call centar i on ih dalje upućuje. Mi imamo s jedne strane ovakvu komunikaciju, a u slučaju nemogućnosti rješavanje nekih pitanja, tada djeluju i mobilni timovi domova zdravlja. Sa svima je uspostavljena komunikacija, svi znaju što treba raditi, a mi smo na usluzi.

Naši domovi su svi dobili zaštitnu opremu jučer i danas. To je Stožer civilne zaštite Međimurske županije osigurao našim pružateljima usluga. Sada dolazi oprema i s nacionalnog nivoa i u sljedeća ćemo dva dana podijeliti tu opremu – rekla je pročelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije