DVIJE AKTUALNE PRIČE IZ SVETE MARIJE

CIJENE MASKI SKOČILE U NEBO Načelnica Svete Marije: ‘Tražili su me za komad 25 kuna!’

Nažalost, uvijek se netko obogati u vrijeme rata, epidemija, pandemija. Aktualne su zaštitne maske za lice čije su cijene porasle nekoliko stotina puta u odnosu prije krize.

Nazvala nas je Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija, kako bi iznijela jedan svijetli primjer privatne kotoripske tvrtke, ali i tvrtki koje su im po enormnim cijenama poslale ponude za kupnju maski za lice. Svijetla strana govori o tvrtki “Muraplast” iz Kotoribe.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

– Zamolila sam odgovorne u  tvrtki da Općini proda plastične trake, a oni su nam besplatno dostavili po svom djelatniku Nenadu Bukoviću. Besplatno su nam ih dali otprilike za 3 kilometra dužine kako bismo mogli ograditi dječja igrališta s porukom da, ako nam treba još više, da im se slobodno javimo – kaže načelnica Slamek i dodaje kako je direktor tvrtke, kojem nije znala ime, poručio kako se moramo pomagati u ovim kriznim vremenima. Mi ćemo istaknuti kako je on Davor Ujlaki, a uz njega je tu i drugi suvlasnik tvrtke Anđelko Trojko.

– Za svaku pohvalu! – rekla je zahvalno načelnica.

S druge strane, istakla je primjer dviju tvrtki, nećemo im navoditi ime, koje su im ponudili kupnju maski po cijenama koje po njoj nisu normalne. U jednoj je komad 18 kuna + PDV, dok druga za komad traži 25 kuna. Kod potonje, ako kupite veću količinu npr. od 50 – 100 komada cijena za komad je 22,50 kuna, a od 100 – 200 komada onda je 18,75 kuna, dok je za više od 200 komada cijena 15 kuna. 

Mi smo naručili 1500 komada preko Stožera civilne zaštite Međimurske županije po cca 3 kn komad, ali prave certificirane maske. Ne mislim ih dijeliti ljudima jer je to nepotrebno, ali voljela bih da ih imaju vatrogasci i članovi Stožera CZ naše Općine, a dat ćemo i onima kojima će to biti potrebno – dodala je.

Inače, takve su ponude došle i ostalim međimurskim općinama i gradovima, a vjerojatno ih je bilo i više. 

– Žalosti me takvo ponašanje ljudi gdje nema kolektivne svijesti o opasnosti već samo osobni profit – rekla je razočarano načelnica, dodavši kako neke od ponuđenih ne vrijede više od 2 kune.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije