TEŠKA VREMENA

MINI OPHODNJA ‘Međimurci bi mogli mnogima poslužiti za primjer’

Danas je pred čakovečkim trgovačkim centrima bez gužvi. Utvrdila je to naša mini-ophodnja. Uvjerili smo se na upozorenja mjerodavnih na pridržavanje higijenskih normi. Bili smo i 'zašpotani' od jedne nadubudne dame.

Vršeći svoje dnevne obveze, a u cilju izvještavanja javnosti u svim novinama vezanima uz COVID-19, jedna naša ekipa se fokusira na trgovačke centre. Prvo ćemo istaknuti, a vezano uz novo radno vrijeme, kako je za razliku od jučer pred njima znatno manje parkiranih vozila. Vjerojatno su tome pridonijele mjere ograničnog kretanja pa u centrima kupuju mahom Čakovčani.

Bilježimo pozitivne primjere uposlenika koji se svi od reda pridržavaju osnovnih higijenskih normi, no u jednom od njih zabilježili smo trenutak kada  je prodavačica s pravom ukorila one koji na ulazu u prodajne prostore nisu dezinficirali ruke:

– Ljudi radite to zbog sebe i nas. Mi smo ovdje cijeli dan, doći će ih još stotine – rekla glasom vapaja i molbe. Kupci koji su to zaobišli, pokunjeno su se vratili i obavili traženo.

Osvrnut ćemo se i na nekorektan postupak jedne ‘nadobudne’ gospođe. Kada smo snimali jedno od parkirališta, a radi ilustracije uz tekst, spomenuta nas je ukorila  izlazeći iz automobila, a bili smo na javnoj površini, a ne na parkiralištu trgovačkog centra kome pripada.

Nećemo objavljivati ni marku, ni boju vozila ‘Nadobudne’ samo ćemo joj reći: ‘Gospođo “Sveznajuća” mi samo radimo svoj posao po pravilima i zahtjevima struke. To ćemo raditi i dalje, a ne znamo što ste htjeli postići tim arogantnim nastupom pogotovo kada ste tako mladi? Napominjemo kako ćemo i nadalje hvaliti, ali i kritizirati sve s jednom nakanom – da svi zajedno pridonesemo svjesnom ponašanju pojedinaca, a u cilju da  apokalipsa prestane.

Jedan nas je čitatelj nazvao kako bi istaknuo korektno poslovanje i poštivanje svih normi higijenskog ponašanja u čakovečkom AC Baumgartner d.o.o.

– Bio sam naručen za jednu tehničku intervenciju u 7,45. Rečeno mi je da će biti okončana za dva sata kada će me o tome izvjestiti. I doista je tako bilo. Za ljubazni doček i cjelokupnu slike AC moram istaknuti ljude u prijemnoj službi, Miroslava Novaka i Tomicu Mikulića. Znali smo za tu poslovnost od prije, no ipak smo ih posjetili. Na ulazu obvezna dezinfekcija ruku, ispred  njihovog informativnog pulta bile su pleksiglas ploče za održavanje razmaka, Miroslav i Tomislav sa zaštitnim maskama. Čuli smo od njih da i ovim vremenima rade te da osim poštivanja propisani normi, oni poštuju svoje interne norme, a to je točnost što je u ovom trenutku najvažnije. Vjerujemo kako je i u ostalim AC u Čakovca isto – rekao je. 

I za kraj, oni koji su trebali i morali izaći. Najviše poštuju pravila socijalnih kontakata, no zaštitne maske, rukavica kod nekih su još uvijek daleko od njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije