MJERE OPREZA

KORONAVIRUS Spriječio održavanje najvećeg događaja u Općini Sveti Martin na Muri

Nema otvorenja poučne staze niti maratona

Nadolazećeg petka, dan prije službenog početka proljeća kod Svetog Martina na Muri, trebala se otvoriti eko-poučna staza i održati atletski maraton. Zbog koronavirusa događanja se neće održati, a trebao je to biti spektakl uz Muru.

Na uočnicu prvog ovogodišnjeg proljetnog dana u petak 20. ožujka u Svetom Martinu na Muri, trebalo se obaviti Svečano otvorenje Eko-turističke poučne pješačko biciklističke staze ‘Svetomartinska Mura’ te održati kros utrka pod nazivom ‘Najsjevernija utrka Hrvatske’. Na veliku žalost organizatora, Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri i Atletskog kluba ‘Međimurje’ Čakovec zbog pandemije Corona virusa, a sukladno preporuci Stožera civilne zaštite priredba se neće održati ovog petka, nego u vrijeme kada se steknu uvjeti za njezino održavanje.

A, trebao je to biti spektakl u zaštićenom krajoliku rijeke Mure i najveći turističko-športski događaj ove godine u Općini Sveti Martin na Muri, najturističkijoj destinaciji kontinentalne Hrvatske. I premda se otvorenje i maraton odgađaju, priroda ne miruje, ide svojim putem ili tijekom, proljeće na njoj već budi svoje vjesnike, visibabe, jaglace, ljubičice, dabrove, divlje patke i sve druge žitelje zaštićenog krajolika rijeke Mure. Koliko će vode Murom proteći do ostvarenja za petak najavljenog događaja zavisi jedino o Corona virusu čije nazočnosti, pa iako i u primislima se sve želimo što prije riješiti. Kada god će se održati otvorenje eko-poučne staze i najsjevernijeg hrvatskog maratona, sigurno će to biti svečan i radostan trenutak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije