IPAK NISU OTKAZALI SVADBU

LJUBAV U DOBA KORONE Martina i Zoran vjenčali su se u Čakovcu pod maskama!

Iako su ceremoniji njihova vjenčanja prisustvovali samo kumovi i matičar, sudbonosno 'DA' će im, kao i svima, ostati u lijepom sjećanju. Mladi par ispričao nam je kako je izgledalo njihovo vjenčanje u doba korone

Martina i Zoran sa svojim petogodišnjim sinom Noelom žive u Čakovcu, a svoju ljubav koja traje već više od sedam godina, u siječnju ove godine odlučili su okruniti – brakom. Da su okolnosti normalne, bilo bi to još jedno vjenčanje u nizu kojem bi se svi veselili i na kojem bi im čestitali i rodbina, i prijatelji, i slučajni prolaznici. No ovo vjenčanje pamtit će se i prepričavati još dugo, jer mladenci su svoje sudbonosno DA izrekli uz samo dva svjedoka i matičara, a za vrijeme ceremonije nosili su i zaštitne maske.

Jer kako je i Civilni stožer preporučio, u samoj vjenčaoni nije se smjelo okupiti više od pet osoba. To je značilo da fotografkinja ne smije biti prisutna, jer bi s time kršili propisanu mjeru. Posebne maske istih dezena, koje su nosili ne samo Martina i Zoran, već i kumovi, sašila im je i darovala jedna gospođa. A osim maski, u vjenčaoni su još imali i dezinfekcijsko sredstvo te svoju kemijsku olovku, kako bi se maksimalno zaštitili. Za roditelje i kumove, zatražili su propusnice, kako i s te strane ne bi bilo problema, piše princeza.hr.

Foto: Studio Marrtinez

Kontaktirali smo Martinu koja nam je ispričala kako je njihovo vjenčanje izgledalo u doba korone.

– Zoran i ja smo zajedno 7 godina, zaručili smo se u siječnju ove godine. Tada na snazi nisu bile nikakve mjere. U veljači smo krenuli pripremati svadbu, naše vjenčanje trebalo je imati 75 uzvanika, riješili smo tortu, glazbu, salu, fotografa, službeno fotkanje… Sve! Početkom ožujka smo shvatili da je stvar postala ozbiljna i u Hrvatskoj te smo krenuli sve otkazivati, priča nam Martina.

– Većina gostiju nije bila iznenađena, očekivali su to, s obzirom da su krenuli prvi slučajevi koronavirusa u Hrvatskoj. Kod matičara nas je smjelo biti samo 5, to znači da naši roditelji, ali ni sin, na žalost svih nas, nisu mogli prisustvovati ceremoniji. Prisustvovali su samo naši kumovi i matičar. To je roditeljima teško palo, kao i nama. Čak smo razmišljali da otkažemo vjenčanje, ali ipak na kraju nismo. Sam čin vjenčanja kod matičara smo snimili, tako da su kasnije na videu naši najbliži mogli gledati kako smo izrekli sudbonosno DA, kaže Martina. 

Nakon vjenčanja kod matičara, kod kuće su s kumovima kratko ‘proslavili’, ali su se pridržavali svih mjera. 

– Nakon što ovo sve završi, u 10. mjesecu planiramo napraviti veliko slavlje i crkveno se vjenčati. Nadamo se da će do tada sve već biti u normali i da i mi, kao i većina parova, ovaj dan proslavi u veselju i plesu, rekla nam je Martina za kraj. 

Foto: Studio Marrtinez

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije