Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
POSAVEC I ŽUPANIJSKI STOŽER 'Međimurje treba biti jedinstvena zona bez propusnica'
Međimurska županija

PRIJEDLOG SU UPUTILI NACIONALNOM STOŽERU

POSAVEC I ŽUPANIJSKI STOŽER 'Međimurje treba biti jedinstvena zona bez propusnica'

-Molimo Vas da cijelo područje Međimurske županije bude jedinstvena zona kretanja, napisali su Nacionalnom kriznom stožeru

Kako bi stanovnicima Međimurja maksimalno olakšali kretanje unutar županije, međimurski župan Matija Posavec i Stožer civilne zaštite Međimurske županije danas su Nacionalnom kriznom stožeru uputili prijedlog kojim bi se, zbog specifičnosti našeg kraja, županija smatrala jedinstvenom zonom s mogućnošću kretanja bez propusnica.

Njihov dopis prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

na tragu danas iznesenih razmišljanja i prijedloga vezano uz e-propusnice, molimo Vas da uvažite specifičnosti Međimurske županije.

Naime, Međimurje je najgušće naseljeni kraj u Hrvatskoj u kojem na 730 km2 živi 115.000 stanovnika u 25 općina i gradova. Na više od 30.000 domaćinstava, njih 20.000 bavi se nekim oblikom poljoprivredne proizvodnje. Od toga imamo 11.400 posjednika vinograda. Veliki broj stanovnika Međimurja koji obrađuju zemlju nemaju prebivalište na području iste općine. Također, u nekim općinama ne postoje institucije koje mogu zadovoljavati osnovne životne potrebe poput ljekarne, pošte ili banke. Želimo Vam skrenuti pozornost da grad Čakovec, kao sjedište Županije na čijem području živi gotovo trećina stanovnika Međimurja, ima u svom sastavu naselja koja su odvojena od grada zasebnim općinama.

Temeljem svega toga, a poštujući disciplinu stanovništva Međimurja u pridržavanju svih uputa Nacionalnog i lokalnih stožera civilne zaštite, što dokazuje podatak da smo jedna od županija s najmanjim brojem zaraženih osoba virusom COVID-19, molimo Vas da cijelo područje Međimurske županije bude jedinstvena zona kretanja.

S poštovanjem,

NAČELNIK STOŽERA

Josip Grivec, v.r.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!