Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
USKRS BEZ NAJMILIJIH Ministarstvo Hrvatima u inozemstvu: Ne putujte u Hrvatsku ako to nije nužno!
Igor Kralj/PIXSELL

PANDEMIJA

USKRS BEZ NAJMILIJIH Ministarstvo Hrvatima u inozemstvu: Ne putujte u Hrvatsku ako to nije nužno!

Mole se hrvatski državljani da do daljnjega odgode dolazak kako bi zaštitili sebe i druge. Ako ipak dođete - čeka vas karantena od 14 dana...

Nemojte putovati u Hrvatsku ako to nije nužno, apeliraju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova na sve hrvatske državljane u inozemstvu. Apel dolazi uoči Uskrsa, kad se mnogi hrvatski državljani vraćaju kući iz država u kojima rade.

S obzirom na epidemiju koronavirusa, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kažu sa Zrinjevca.

- Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu - poručuju. Ističu kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade.

- Skrećemo pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na područje Hrvatske iz drugih zemalja. Slijedom toga, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana - ističu te dodaju: - U ovim izazovnim trenucima važno je poslati poruku odgovornog ponašanja prema društvu, jer štiteći sebe štitimo i druge!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!