Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
MATIJA POSAVEC 'Hvala svima! Pokazali smo da je Međimurje dovoljno veliko da ne bude malo kad smo zajedno'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

NEMA NOVOZARAŽENIH

MATIJA POSAVEC 'Hvala svima! Pokazali smo da je Međimurje dovoljno veliko da ne bude malo kad smo zajedno'

Međimurje je županija s najmanje oboljelih u Hrvatskoj

- Nemamo novozaraženih osoba, i dalje smo na dvije zaražene osobe, dok je u Hrvatskoj 1011 zaraženih, a u ovome trenutku smo županija s najmanje zaraženih osoba, a povećavamo broj testiranja. Sve novotestirane osobe imale su negativan nalaz. Od ukupnog broja testiranih u Međimurju dvije su osobe zaražene, odnosno 2,4%. 

Na jednu zaraženu osobu obavljeno je 40 testiranja. Uvođenje korona ambulanti i cijeli sustav kod nas funkcionira, mjere se poštuju, poštujte ih i dalje da zasluga svih nas bude povoljna kako je i danas. Hvala, pokazali smo da je Međimurje dovoljno veliko da ne bude malo kad smo zajedno - rekao je župan Matija Posavec te istaknuo kako se svima na ulazu u bolnicu u trijažnom šatoru svima mjeri temperatura prije ulaska u bolnicu. 

- Sve udruge i članovi udruga koji imaju obavezu održavanja Skupštine i dostavljati izvješća, šaljite ih putem emaila ili pošte. Zbog epidemije koronavirusa, tokom ožujka se na Zavod za zapošljavanje prijavilo 250 osoba. 1200 poslodavaca je u Međimurju podnijelo zahtjev za potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, što govori da se poslodavci najviše odlučuju upravo za očuvanje radnih mjesta. Idući tjedan ćemo izaći s konkretnim mjerama usmjerenim prema gospodarstvu i odnose se na Međimursku županiju - rekao je za kraj Posavec.

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!