Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
STOŽER OBJAVIO Najnoviji podaci: Sada je 495 zaraženih, osam ih je na respiratoru!
Emica Elvedji/PIXSELL

DRUGA ŽRTVA KORONAVIRUSA

STOŽER OBJAVIO Najnoviji podaci: Sada je 495 zaraženih, osam ih je na respiratoru!

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke

Nacionalni stožer civilne zaštite RH na redovnoj press konferenciji objavio je najnovije podatke o stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. Sada imamo 495  zaraženih, što je za 14 više od jutros, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš, piše RTL. Potvrdio je i drugu smrt od koronavirusa u Hrvatskoj, radi se o onkološkom bolesniku iz Zagreba.

"Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate", kazao je ministar Beroš.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

"Trenutno imamo osam bolesnika na respiratoru, za još jednog čekamo laboratorijski nalaz, ovih sedam nije kritično. Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesnih", rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako nema potrebe za karantenom u Biogradu.

"Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kazao je i kako se razmatra mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina unutar tržnica uz vrlo striktne mjere.

"Zasad nemamo problem sa zaštitnom opremom", rekla je Maja Grba Bujević, piše RTL.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!