Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
DOMAĆI KLIPIĆI Provjereni recept po kojem klipići uspiju baš svaki put!
MH

KAJ SE FINO PEČE?

DOMAĆI KLIPIĆI Provjereni recept po kojem klipići uspiju baš svaki put!

Tajna dobrih klipića je u dizanju tijesta, čak tri puta!

Nedjelja je obiteljski dan, kada se na stolovima brojnim domova mogu pronaći ukusni kolači. Za ljubitelje dizanih kolača danas vam donosimo provjereni recept za domaće klipiće, kako bi svoje ukućane, ali i drage goste mogli razveseliti mirisnim klipićima koji svoju svježinu zadržavaju još dugo nakon pečenja.

DOMAĆI KLIPIĆI Provjereni recept po kojem klipići uspiju baš svaki put! Fotogalerija

U šalicu toplog mlijeka stavite dizati svježi kvasac te tomu dodate malo šećera. U zdjeli pomiješate brašno, sol i ulje te dodate dignuti kvasac. Zamijesite u glatko tijesto te ostavite da odmara pola sata. Nakon toga oblikujete kuglice te opet ostavite da odmaraju. Kuglice  razvaljate i zarolate u klipiće. Stavite ih u nauljen lim i opet ostavite da se dižu. Premažete ih jajem, a po želji možete ih dodatno posoliti ili posipati sjemenkama. Klipići se peku 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 225 stupnjeva. U slast!

Sastojci:

- 500 g glatkog brašna

- 12 g soli

- 120 ml ulja

- 3 dl mlijeka

- 40 g svježeg kvasca

- žličica šećera

- jaje

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr.

Najnovije

Reci što misliš!