Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
IRENA ŠTEFULJ Zimski mjeseci idealno su vrijeme za zeljove štrukle
MH

KAJ SE FINO PEČE?

IRENA ŠTEFULJ Zimski mjeseci idealno su vrijeme za zeljove štrukle

Mama Ana prava je majstorica za izradu domaćeg tijesta – otkrila nam je Irena

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Irena Štefulj iz Pretetinca s nama je podijelila recept za zeljove štrukle, jednostavno jelo karakteristično za težački kraj.

- Svježe zelje se nariba, popeče na masti, posoli i pobiberi. Za štrukle uvijek koristimo domaće tijesto. Zamijesite tanko tijesto, ostavite da malo odstoji i onda ga razvlačite. Tijesto se nafila zeljem, zamota, stavi u namašćen lim, zalije domaćim vrhnjem i zapeče, rekla nam je Irena.

- Uvijek koristimo domaće tijesto, nikad kupovno. Mama Ana prava je majstorica u tome, a ja joj, onako sa strane, pomažem. Vrhnje isto koristimo friško i domaće, nosimo od jedne obitelji koja ima krave. Jedino smo zelje morali kupiti! To nemamo, otkrila nam je naša sugovornica.

Sastojci za tijesto:

- 1/2 kg glatkog brašna

- jaje

- ulje

- sol

- voda

Sastojci za nadjev i premaz:

- zelje

- ulje

- sol i papar

- domaće vrhnje

Najnovije

Reci što misliš!