KAJ SE FINO PEČE?
IRENA ŠTEFULJ Zimski mjeseci idealno su vrijeme za zeljove štrukle
Mama Ana prava je majstorica za izradu domaćeg tijesta – otkrila nam je Irena
Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr
Irena Štefulj iz Pretetinca s nama je podijelila recept za zeljove štrukle, jednostavno jelo karakteristično za težački kraj.
- Svježe zelje se nariba, popeče na masti, posoli i pobiberi. Za štrukle uvijek koristimo domaće tijesto. Zamijesite tanko tijesto, ostavite da malo odstoji i onda ga razvlačite. Tijesto se nafila zeljem, zamota, stavi u namašćen lim, zalije domaćim vrhnjem i zapeče, rekla nam je Irena.
- Uvijek koristimo domaće tijesto, nikad kupovno. Mama Ana prava je majstorica u tome, a ja joj, onako sa strane, pomažem. Vrhnje isto koristimo friško i domaće, nosimo od jedne obitelji koja ima krave. Jedino smo zelje morali kupiti! To nemamo, otkrila nam je naša sugovornica.
Sastojci za tijesto:
- 1/2 kg glatkog brašna
- jaje
- ulje
- sol
- voda
Sastojci za nadjev i premaz:
- zelje
- ulje
- sol i papar
- domaće vrhnje
-
Ručnike biste trebali prati same, bez druge odjeće...
-
Sve članice Pre-komove grupacije sada su dio mreže Zero Waste. A novi podaci pokazuju da je Pre-kom i dalje nacionalni lider u gospodarenju komunalnim otpadom.
-
- Podignimo svijest o cerebrovaskularnim bolestima kod žena - kažu iz Srednje škole Čakovec
-
Cijelo selo našlo se pred važnom odlukom - prepisati nogometni klub na Općinu Nedelišće ili ne?
-
Usporedno sa sanacijom otpada postavlja se i videonadzor koji bi trebao biti u funkciji kroz nekoliko mjeseci
Reci što misliš!