KAJ SE FINO PEČE?

IRENA ŠTEFULJ Zimski mjeseci idealno su vrijeme za zeljove štrukle

Mama Ana prava je majstorica za izradu domaćeg tijesta – otkrila nam je Irena

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Irena Štefulj iz Pretetinca s nama je podijelila recept za zeljove štrukle, jednostavno jelo karakteristično za težački kraj.

– Svježe zelje se nariba, popeče na masti, posoli i pobiberi. Za štrukle uvijek koristimo domaće tijesto. Zamijesite tanko tijesto, ostavite da malo odstoji i onda ga razvlačite. Tijesto se nafila zeljem, zamota, stavi u namašćen lim, zalije domaćim vrhnjem i zapeče, rekla nam je Irena.

– Uvijek koristimo domaće tijesto, nikad kupovno. Mama Ana prava je majstorica u tome, a ja joj, onako sa strane, pomažem. Vrhnje isto koristimo friško i domaće, nosimo od jedne obitelji koja ima krave. Jedino smo zelje morali kupiti! To nemamo, otkrila nam je naša sugovornica.

Sastojci za tijesto:

– 1/2 kg glatkog brašna

– jaje

– ulje

– sol

– voda

Sastojci za nadjev i premaz:

– zelje

– ulje

– sol i papar

– domaće vrhnje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije