Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
ČOKOLADNI RASPUCANCI Počeo je Advent. Jeste li već ispekli keksiće?
MH

KAJ SE FINO PEČE?

ČOKOLADNI RASPUCANCI Počeo je Advent. Jeste li već ispekli keksiće?

Raspucanci - mekani keksići čokoladnog okusa

Stigao nam je Advent, vrijeme godine kada se na blagdanskom stolu mogu pronaći razni kolačići te nas obuzima miris svježe pečenih keksića. U današnjoj rubrici „Kaj se fino peče?” donosimo vam recept za čokoladne raspucance, ukusne slatke keksiće, jednostavne za pripremu, u čemu vam mogu pomagati i najmanji ukućani.

Raspucanci - mekani keksići čokoladnog okusa Fotogalerija

Uzmutite jaja sa šećerom, malo soli i ruma. U to umiješate čokoladu i maslac koje ste prethodno rastopili na pari. Na kraju dodate brašno i prašak za pecivo. Zdjelu s dobivenom smjesom prekrijete folijom i stavite u hladnjak na četiri sata da se stisne. Kad se dovoljno stisnula žlicom grabite smjesu i oblikujete male kuglice koje potom uvaljate u šećer u prahu te slažete na papir za pečenje. Vodite računa da ostavite dovoljno razmaka između keksića. Peku se 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohlade, spremni su za jelo. U slast!

Sastojci:

- 210 g oštrog brašna

- 200 g čokolade

- 50 g maslaca

- 100 g šećera

- 2 jaja

- pola žličice praška za pecivo

- malo ruma

- prstohvat soli

- šećer u prahu

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Najnovije

Reci što misliš!