KAJ SE FINO PEČE?
ČOKOLADNI RASPUCANCI Počeo je Advent. Jeste li već ispekli keksiće?
Raspucanci - mekani keksići čokoladnog okusa
Stigao nam je Advent, vrijeme godine kada se na blagdanskom stolu mogu pronaći razni kolačići te nas obuzima miris svježe pečenih keksića. U današnjoj rubrici „Kaj se fino peče?” donosimo vam recept za čokoladne raspucance, ukusne slatke keksiće, jednostavne za pripremu, u čemu vam mogu pomagati i najmanji ukućani.
Uzmutite jaja sa šećerom, malo soli i ruma. U to umiješate čokoladu i maslac koje ste prethodno rastopili na pari. Na kraju dodate brašno i prašak za pecivo. Zdjelu s dobivenom smjesom prekrijete folijom i stavite u hladnjak na četiri sata da se stisne. Kad se dovoljno stisnula žlicom grabite smjesu i oblikujete male kuglice koje potom uvaljate u šećer u prahu te slažete na papir za pečenje. Vodite računa da ostavite dovoljno razmaka između keksića. Peku se 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohlade, spremni su za jelo. U slast!
Sastojci:
- 210 g oštrog brašna
- 200 g čokolade
- 50 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 jaja
- pola žličice praška za pecivo
- malo ruma
- prstohvat soli
- šećer u prahu
Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr
-
Ručnike biste trebali prati same, bez druge odjeće...
-
Sve članice Pre-komove grupacije sada su dio mreže Zero Waste. A novi podaci pokazuju da je Pre-kom i dalje nacionalni lider u gospodarenju komunalnim otpadom.
-
- Podignimo svijest o cerebrovaskularnim bolestima kod žena - kažu iz Srednje škole Čakovec
-
Cijelo selo našlo se pred važnom odlukom - prepisati nogometni klub na Općinu Nedelišće ili ne?
-
Usporedno sa sanacijom otpada postavlja se i videonadzor koji bi trebao biti u funkciji kroz nekoliko mjeseci
Reci što misliš!