KAJ SE FINO PEČE?

RADMILA KOPAČEVIĆ Recept za savršenu medenu pitu

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Radmila Kopačević, predsjednica Udruge žena Črečan, s nama je podijelila recept za savršenu medenu pitu koja se topi u ustima.

– Zamijesite brašno, prašak za pecivo, šećer, jaje, med, maslac i mlijeko. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela od kojih pravite kore i svaku posebno zapečete, nekih  desetak minuta, rekla je Radmila.

Za to vrijeme kad se kore hlade napravite kremu. Zakuhajte mlijeko, šećer, vanilin šećer te brašno. Kad se krema zgusne ostavite je da se malo ohladi, a potom umiksajte maslac. 

Kore se slažu jedna na drugu, a između njih stavlja se krema.

– Priprema kolača nije previše zahtjevna, osim kora koji se moraju razvaljati i peči svaka zasebno pa time iziskuje nešto više vremena, naglasila je Radmila te dodala da je kolač najbolji kad malo odstoji.

Sastojci za kore:

– 500 g glatkog brašna

– 150 g šećera

– 1 jaje

– 100 g maslaca

– 80 g meda

– 4 žlice mlijeka

– prašak za pecivo

– malo cimeta

Sastojci za kremu:

– 500 ml mlijeka

– 50 g oštrog brašna

– 150 g šećera

– 2 vanilin šećera

– 150 g maslaca

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije