Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
ANA DRVENKAR BREZNIČAR Donosimo recept za biskvitni kolač sa šljivama
MH

KAJ SE FINO PEČE?

ANA DRVENKAR BREZNIČAR Donosimo recept za biskvitni kolač sa šljivama

Biskvit sa šljivama jednostavan je, sočan i ukusan kolač koji Ana Drvenkar Brezničar radi prema receptu s otoka Krka

Ana Drvenkar Brezničar aktivna je članica Udruge za očuvanje tradicije i kulturne baštine „Zlatne ruke” iz Čakovca. Vrijedna i neumorna Ana, može se pohvaliti  predivnim primjercima ručnih radova, a jednako  je vješta i u pravljenju kolača.

Među omiljenim slasticama joj je biskvitni kolač sa šljivama, rađen prema receptu koji joj je dala prijateljica s otoka Krka.

- U posudi umutite četiri cijela jaja i 30 dkg šećera. Kad je dobro promiješano, dodate 2 dcl ulja, 2 dcl mlijeka i 40 dkg brašna. U brašno se prethodno stavi prašak za pecivo, objasnila nam je Ana te otkrila da doda i malo sode bikarbone kako bi biskvit bio prozračan.- Sastojke izmiješate te pola dobivene smjese izlijte na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje. U drugu polovicu smjese dodate žličicu cimeta, promiješate i također izlijte u lim, pojasnila nam je Ana.

Nakon svijetle i tamnije smjese, u lim je potrebno staviti šljive. - Šljive je najbolje narezati na četvrtine i posložiti ih u tepsiju tako da je meso okrenuto prema gore, a koža prema dolje, stavite u pećnicu i pečete na 180 stupnjeva dok kolač ne porumeni, doznali smo od naše sugovornice.

Kad je kolač pečen, Ana ga posipa vanilin šećerom, nareže na kocke te doda šećer u prahu!

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Najnovije

Reci što misliš!