Pratite recept Danice Marciuš i uživajte u svakom zalogaju
Ova mileram torta sa šumskim voćem oduševila je članice Udruge žena Pušćine na nedavnom druženju, gdje je bila pravi hit. Recept dolazi iz kuhinje Danice Marciuš, čije kulinarsko umijeće uvijek iznova impresionira. Ako želite uživati u desertu koji je provjeren u dobrom društvu, isprobajte ovu tortu i vi!
Potrebni sastojci:
Za podlogu od prhkog tijesta:
- 250 g brašna
- 110 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za kremu:
- 2 pudinga od vanilije
- 500 ml mlijeka
- 200 g šećera
- 800 g milerama
- 450 g zamrznutog šumskog voća
- 1 preljev za torte
Priprema:
- Podloga od tijesta: Pomiješajte suhe sastojke, dodajte jaje, maslac i kiselo vrhnje. Tijesto oblikujte, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak.
- Voćni nadjev: Otopite voće s malo šećera i vode. Procijedite i sačuvajte sok.
- Krema: Puding skuhajte prema uputama, dodajte mileram i dobro promiješajte.
- Sastavljanje torte: Tijesto razvaljajte i stavite u kalup (24 cm), dodajte kremu i voće. Pecite na 170 °C 70 minuta.
- Preljev i završni ukras: Na ohlađenu tortu izlijte preljev pripremljen sa sokom od voća. Po želji ukrasite slatkim vrhnjem.
Ovaj desert ne samo da je bio prava zvijezda na blagdanskom stolu Udruge žena Pušćine, već će zasigurno postati i favorit u vašem domu. Pratite recept Danice Marciuš i uživajte u svakom zalogaju!