KAJ SE FINO PEČE

STARINSKI RECEPTI Ivana Golenko iz Robadja priprema šlikrfe – jelo za prave gurmane

Na Međimurskoj žlici, gastomanifestaciji koja se održala u nedjelju, 21. srpnja u Štrigovi, sreli smo i Ivanu Golenko iz Robadja koja je spremila domaće šlikrfe

Na Međimurskoj žlici, gastomanifestaciji koja se održala u nedjelju, 21. srpnja u Štrigovi, sreli smo i Ivanu Golenko iz Robadja.

Mještani gornjeg Međimurja upoznati su s njezinim proizvodima s OPG-a, koji vodi zajedno s mužem Nenadom, a posebice s ogromnim rajčicama veličine dječje glave.

Na popularnoj manifestaciji, koja je okupila čak 28 ekipa koje su pripremale starinska međimurska jela, Ivana se predstavila s već zaboravljenim gurmanskim specijalitetom – šlikrfima. Radi se o jastučićima punjenima svinjskim plućicama. Kako Ivana kaže, radi se o jednostavnom receptu.

Prvo se napravi tijesto za rezance od jaja i brašna. Potom se tijesto tanko razvalja. U međuvremenu se na tavi poprže usitnjena svinjska plućica uz prstohvat soli, papra i vegete. Tom se smjesom zatim pune jastućići od prethodno razvaljanog tijesta, koji se potom nekoliko minuta kuhaju u kipućoj vodi.

Dok se jastučići kuhaju, na tavi se peče kosana mast, odnosno slanine koje se potom prelijevaju po ocijeđenim jastučićima. I evo ga, šlikrfi su posluženi. Jeste li dovoljno veliki gurmani za degustaciju ovog starinskog i preukusnog jela?

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije