STARINSKO JELO

OKUS DJETINJSTVA Đurđa Marton otkrila tajnu za dobar kalapajsani kalamper

Nekada jednostavno jelo seljaka, kalapajsani kalamper danas se nalazi u brojnim kuharicama pa čak i u jelovnicima vrhunskih restorana

Ovo zdravo međimursko jelo, koje odmah tjera na rad da se potroši dobivena energija, zamirisalo je u subotu, 22. lipnja, na Kulinarskim tajnama – gastronomskom događanju koje je održano u sklopu proslave Dana Općine Goričan.

Poznati miris koji nas je vratio u djetinjstvo privukao je našu pažnju i jednostavno smo morali zatražiti recept, ali i koju “žlicu na koštanje” od ljubaznih gospođa iz HKUD Goričan – Vesne Kiš, Marije Ševa, Đurđe Marton i Marije Purgar.

“U dobri kalapajsani kalamperi ide puno dinstanog luka i svježe crvene paprike, to je osnova. Unutra stavljamo i ajvar, začine po želji i volji, a od mesa kobasice. Jelo je za čas gotovo, pogotovo ako se radi s mladim krumpirom”, otkrila nam je Đurđa Marton.

Naravno, tajna dobrog kalapajsanog kalampera leži ipak u kuharici – ako je kuharica ljuta, onda će i jelo biti ljuto. Na našu sreću, kuharice su taj dan bile odlično raspoložene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije