Gradovi Prelog i Mali Lošinj potpisali Sporazum o suradnji

Gradsko vijeće Grada Preloga na svojoj 14. sjednici održanoj 1. listopada 2015. godine donijelo je Odluku o uspostavljanju suradnje između Grada Preloga i Grada Malog Lošinja. Takvu Odluku donijelo je i Gradsko vijeća Grada Malog Lošinja.

Odlukama su gradonačelnici Preloga i Malog Lošinja ovlašteni na potpisivanje Sporazuma o suradnji Grada Preloga i Grada Malog Lošinja. Postignut je dogovor da se navedeni Sporazum potpiše na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, odnosno na proslavi Dana Grada Malog Lošinja i to 11. studenog 2015. godine, zaštitnika župe Sv. Martina.

Malobrojna delegacija Grada Preloga na čelu s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom posjetila je Grad Mali Lošinj i prisustvovala je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Gradonačelnici Ljubomir Kolarek i Gari Cappelli potpisali su Sporazum o suradnji ta dva grada.

Prilikom potpisivanja istog gradonačelnik Kolarek je konstatirao da vidi jednu veliku poveznicu Grada Preloga i Malog Lošinja a to je posvećenost, prije svega zahtjevima i potrebama vlastitih mještana te stvaranju uvjeta za ostanak mladih u lokalnoj sredini.

Utvrđeno je da postoji puno dodirnih točaka između ova dva grada a pogotovo je bitna suradnja vezano uz razmjenu iskustava na područjima razvoja turizma i gospodarstva.

Delegacija Grada Preloga dočekana je izrazito srdačno te su se u zajedničkim kontaktima otvorile nove mogućnosti suradnje kao i razmjene iskustava. Konstatirano je da postoje brojna područja na kojima možemo koristiti iskustva jedne ili druge strane, postavljene su odrednice za nove zajedničke projekte, pogotovo na području kulture.

Dogovoreni su zajednički posjeti udruga u sportu i kulturi a jedan od prvih posjeta je dolazak predstavnika Grada Malog Lošinja i gradonačelnika Cappellia na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Preloga. Gradonačelnik Cappelli izrazio je želju da tom prilikom posjeti gospodarske zone te neke od investitora, odnosno pogona na području Grada Preloga, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije