Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Grad Prelog kreće s postupkom primjene Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja propisa i akata u nadležnosti Grada Preloga s danom 01. siječnja 2015. godine.

Prema Kodeksu, tijela nadležna za izradu nacrta propisa i akata javno objavljuju nacrte na internetskoj stranici ili na drugi odgovarajući način.

Objava poziva na savjetovanje o nacrtu propisa i akata sadržava jasno naznačen rok za očitovanja zainteresirane javnosti koji neće biti kraći od 15 dana od dana objave nacrta na internetskoj stranici. Za pojedine propise i akte može biti i duži rok te je ostavljeno dovoljno vremena za proučavanje nacrta i oblikovanje mišljenja kao i davanje prijedloga i primjedbi.

Očitovanja zainteresirane javnosti kao i sažeto objedinjeno obrazloženje primjedbi na određene odredbe nacrta javno se objavljuju na internetskoj stranici, kako bi se vidio učinak savjetovanja u postupcima donošenja propisa i akata.

Radi pravodobnog, potpunog i točnog informiranja javnosti o svom radu, Grad Prelog na svojim mrežnim stranicama objavljuje popis akata koje u tijeku godine namjerava donositi ili mijenjati. To je tzv. plan normativnih aktivnosti, odnosno Plan rada Gradskog vijeća Grada Preloga za 2015. godinu.

Uz to, objavljujemo i popis akata pred čije će se donošenje ili izmjene provesti savjetovanje sa zainteresiranom javnosti. To je tzv. Plan savjetovanja sa zainteresiranom javnosti.

Svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na konkretne nacrte za koje su savjetovanja otvorena možete uputiti putem obrasca koji je dostupan na stranicama Grada Preloga uz pojedini nacrt dokumenta. Ispunjene obrasce možete poslati na email: tajnica@prelog.hr.

Više detalja možete pročitati na stranicama Grada Preloga klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije