Projekt KIČ-a i SŠ Prelog: Fotkaj u Međimurju i osvoji nagrade!

Za malo više od mjesec dana – točnije 27. rujna – bit će Svjetski dan turizma. Obilježavanje tog datuma pokrenula je prije 35 godina Svjetska turistička organizacija (WTO), koje djeluje u sklopu Ujedinjenih naroda i vodeća je međunarodna turistička organizacija. Svjetski dan turizma svake se godine obilježava kroz različite manifestacije, priredbi, izložbe i događanja.

U Prelogu se unatrag par godina taj datum prigodno obilježava u Srednjoj školi Prelog, koja obrazuje turističke i ugostiteljske kadrove. Tematski SŠP se prilagođava zadanoj godišnjoj temi od strane WTO-a. Ovogodišnja tema Svjetskog dana turizma bit će: “Millions of tourists, millions of opportunities” (Milijuni turista, milijuni mogućnosti).

Kako bi i ove godine taj dan u SŠP-u bio što kvalitetnije obilježen, zajedno s KIČ-om osmišljen je projekt “Međimurje – destinacija pozitivnih doživljaja.” Učenici SŠP-a već su tijekom ljeta krenuli u sakupljanje fotografija s različitih mjesta i događanja diljem Međimurja kojima će prikazati svoje aktivnosti vezane uz različite turističke mogućnosti našeg kraja.

Drugim riječima, kroz svoje fotografije prikazat će ono što je njima baš odlično u Međimurju, gdje su se dobro proveli i još bolje osjećali. To može biti kavica s društvom u omiljenom kafiću, trčanje uz nasip, vožnja bicikla, čitanje knjige, šetnja kroz prirodu, koncert, plivanje u rijeci, i dr.

Važno je:

a) da je iz fotografije vidljivo da je snimljena u Međimurju
b) da osoba šalje svoju fotografiju ili fotografiju nekoga tko je snimljen uz privolu i upoznat je s pravilima našeg natječaja
c) da je iz fotografije vidljiv doživljaj koji izaziva pozitivne vibracije

Fotografija ne mora biti napravljena ovog ljeta, ali ne smije biti ni starija od godinu dana. Svi pristigli radovi bit će izloženi na zajedničkoj izložbi SŠP-a i KIČ-a krajem rujna u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga. Stručni žiri, ali i šira javnost odlučit će koji su radovi najbolji, a autori najboljih fotografija bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Uvjeti sudjelovanja:

– Svoje radove u digitalnom obliku možete slati na adresu elektroničke pošte: knjiznica.prelog@gmail.com
– Rok za slanje fotografija je 20. rujna 2015.
– Natjecati se mogu fotografi amateri s najviše 3 rada.
– U naslovu poruke napišite ZA NATJEČAJ, priložite fotografiju isključivo kao prilog u .jpeg ili .jpg formatu, te u tekst poruke napišite svoje ime i prezime, adresu i broj mobitela.
– Naknadna obrada fotografija, korištenje filtera i efekata, te ubacivanje teksta, okvira i cliparta u fotografije nije dozvoljeno.
– Fotografije moraju imati minimalnu razlučivost od 300 dpi.

Posebna napomena:

– Za autentičnost fotografija odgovaraju pošiljatelji.
– Nije dopušteno slati fotografije kojima je cilj izrugivanje.
– Nije dopušteno slati fotografije na kojima su (uz vas) i osobe koje ne znaju ili ne dopuštaju javnu objavu svojih fotografija.
– Nepotpune prijave i fotografije koje ne odgovaraju pravilima natječaja nećemo razmatrati.

Pobjednike proglašavamo i nagrade dijelimo u ponedjeljak, 28. rujna 2015. Koordinatorice projekta su Sanja Pigac (SŠP ) i Maja Lesinger (KIČ).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije