FOTO: Tradicijske igre za koje nije važna dob

>> FOTO: Tradicijske igre za koje nije važna dob

U organizaciji Udruge odgajatelja “Krijesnice”, u srijedu, 12. lipnja 2015., u Dječjem vrtiću Fijolica u Prelogu održana je peta radionica Tradicijskih igara.

Četrdesetak članica Udruge prisjetilo se ili naučilo zaboravljene ulične igre kao što su Gumi-gumi, Lanac probijanac, Sik sak suk, Graničari, Neka puca, Skakanje prek žnjore, Olimpijada iz Novog Sada, Pevčeki… Posebno zadovoljstvo za sve prisutne, pripremili su učenici OŠ Prelog koji sudjeluju u Comenius projektu Forgotten Street Games/Zaboravljene ulične igre i koordinatorica projekta Maja Lesinger.

U okviru diseminacije rezultata spomenutog projekta, sudionici su imali priliku naučiti talijanske igre Oslobađanje princeze i Lov na kvačice, kao i turske igre Toranj i Nešto moje.

Ova radionica bila je ujedno posljednja od njih pet iz ciklusa Tradicijskih igara koji je uključivao teme: Karakteristične igre i igračke, Igre s pravilima, Igre u kolu s pjevanjem, Djeca u narodnim običajima – Mitovi i legende, te Zaboravljene ulične igre.

Svi sudionici pozdravljaju ovakav način suradnje među ustanovama i udrugama te se nadaju budućim zajedničkim projektima. Udruga odgajatelja posebno zahvaljuje Dječjem vrtiću Fijolica iz Preloga na gostoprimstvu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije