FOTO: Turneja radosti u Prelogu – Sportske igre mladih su zakon!

>> FOTO: Turneja radosti u Prelogu – Sportske igre mladih su zakon!

Turneja radosti Sportskih igara mladih posjetila je u četvrtak, 30. travnja, Prelog. Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži, javlja Prelog.hr.

Na početku natjecanja u Prelogu prigodnim riječima svim okupljenima obratili su se gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te predstavnik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Tihomir Gudić. Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek naglasio je važnost ove najveće amaterske manifestacije po broju natjecatelja u Europi, koja svojim djelovanjem promiče zdrav način života, prijateljstvo i fair-play.

Već tradicionalni plamen Sportskih igara mladih, upalili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Goran Gotal, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa te Jurica Pavlic, mladi hrvatski spidvejaš koji je donio baklju u pratnji brojnih malih sportaša. U ime malih sportaša zahvalili su se Lovro Zvonarek i Margareta Sinković, uz poruku: “Igre su zakon!”.

Nakon svečanosti otvaranja održana su natjecanja u nogometu 3 na 3 – Coca – cola CUP, potezanju užeta, tehniciranju loptom, te službena natjecanja u graničaru i atletici. Za djecu i okupljene građane organizirane su i razne igre iznenađenja. Pobjednici natjecanja u graničaru i atletici, pedesetak djece sa svojom pratnjom, otputovat će na završnicu Sportskih igara mladih u Split. Turneja radosti u Prelogu završila je velikim koncertom Prljavog kazališta.

>>> Fotogalerija: “Prljavo kazalište” u Prelogu 1/2 – Progressof
>>> Fotogalerija: “Prljavo kazalište” u Prelogu 2/2 – B.F. Buki

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije