Do 15. svibnja možete pogledati zanimljivu izložbu “Dijalog prirode”

>> Do 15. svibnja možete pogledati zanimljivu izložbu “Dijalog prirode”

U prepunoj multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga 22. travnja (srijeda) otvorena je izložba “Dijalog prirode” Kristine Pongrac i Miljenka Kranjčeca.

Izložbu je otvorila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Posjetitelje izložbe pozdravio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a istu je posjetio i načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. O autorima su govorili kustosica Iva Kožnjak i predsjednica KUD-a općine Donji Kraljevec, Tamara Recek.

Glazbene točke izvela je članica KUD-a općine Donji Kraljevec, Dragica Cvetko. Izložba “Dijalog prirode” otvorena je na simboličan datum Dan planeta Zemlje, ujedno je bila uvod u manifestacije Dani Međimurske županije i Sajam cvijeća. Radovi oba autora nastali su od prirodnih materijala, kamena i drva.

Kristina Pongrac predstavila je svoj opus kroz instalacije i skulpture od kamena, za koje je bila i nagrađivana. Miljenko Kranjčec mnogima poznat po opremanju brojnih crkava, izložio je drvorezbarska djela raznolike tematike. Izložba je otvorena do 15. svibnja 2015. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije