Knjižnica i čitaonica Prelog: Dođite na manifestaciju Noć knjige

Knjižnica i čitaonica grada Preloga i ove je godine aktivno uključena u manifestaciju Noć knjige (23. travnja). Najprije svojim najmlađim korisnicima nudi tzv. Matineju, gdje je za djecu iz vrtića Fijolica organizirana likovno-književna radionica pod nazivom “Čarolija tame”, dok će učenici Osnovne škole testirat svoje znanje na kvizu pod nazivom “Mali knjiški moljci”.

U sklopu manifestacije, za sve klince i roditelje bit će organizirana besplatna projekcija filma Bijeg s planeta Zemlje 3D u Domu kulture.

Već tradicionalno sudionici projekta Tulum s(l)ova iz OŠ Prelog, SŠ Prelog i II OŠ Čakovec čitaju odabrane ulomke za sve prisutne.

Foto natječaj organiziran preko Facebook grupe u kojem su sudjelovali školarci na temu: Čitam s…… je završen, pa će najboljima biti uručene i nagrade.

Večernji dio Manifestacije počinje u 19:00 sati u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus. Bit će dodijeljeni poklon paketi i članarine u projektu “Knjiški anđeli” kojim se potiče čitanje od najranije, čak dojenačke dobi.

Od 19:30 započinje književna tribina s Tanjom Novak koja će predstaviti svoju knjigu “Muzej Majka”, zajedno s moderatoricom Valentinom Perčić-Štefok i kantautoricom Leom Šprajc.

Slijedi slatko iznenađenje za posjetitelje u kojem domaćini postavljaju pitanje: “Jesu li knjige jestive?”

Kraj večeri također je rezerviran za pitanja i to u 11. po redu Trivija kvizu.

Više detalja možete pročitati na web stranici s ili Facebook stranici Knjižnice. Svi ste dobrodošli!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije