FOTO: U Prelogu punim srcem pjevali i disali za Dugu

>> FOTO: U Prelogu punim srcem pjevali i disali za Dugu

Minule nedjelje Dom kulture u Prelogu već desetu godinu zaredom disao punim srcem za Dugu. Klub Duga djeluje u Prelogu, a djeluje u sastavu međimurske Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Ovo je bio deseti koncert za Dugu, organizator koncerta je Srednja škola Prelog, a duša ovog koncerta su učenici i profesori Srednje škole Prelog (posebno profesor Mišo Rašan), javlja Prelog.hr.

Izvođači su bili brojni te su se na pozornici izredali tamburaši Kulturne Udruge Seljačka sloga Prelog, učenici Srednje škole Prelog (Igor Šipek, Benjamin Mihoci, Petar Čanadi, Filip Balog, Esmeralda Slaviček, Marko Štefan, Karla Posavec, Marija Blagus, Emili Tkalčec), profesorice Srednje škole Prelog (Ivana Martinec, Mirjana Hržić i Đurđica Katanec), Plesni studio Glorius, te glazbenici Tomislav Trupković iz Udruge Mura, Mirko Švenda Žiga, Martina Jakšić i Karolina Matjašec.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije, unutar koje djeluje i Klub Duga, osnovana je 1969. godine. Od tada djeluje kao socijalno – humanitarna, neprofitabilna organizacija koja okuplja roditelje, prijatelje i stručnjake. Oni svojim radom pomažu osobama s mentalnom retardacijom kako bi se one osjećale ravnopravnim članovima sredine u kojoj žive. Trenutno ima 465 nominalnih i 296 redovnih članova.

Članovi Duge su osobe koje svojom jednostavnošću, veseljem i nasmijanim licima podsjećaju nas ostale na prave vrijednosti postojanja. Tako njih desetak u to kratko vrijeme uspijeva usporiti svakodnevni brzi tempo nas volontera i uvesti nas u svoj svijet u kojem vladaju drugačiji prioriteti. Voditelji koncerta bili su učenici Srednje škole Prelog Sanja Varga i Mislav Kovač.

Svim prisutnima su na kraju zahvalili ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur i voditeljica Kluba Duga Brankica Mezga. Prikupljeni novac (2.578 kn) u ime Srednje škole Prelog i, naravno, u ime svih posjetitelja bit će uplaćen na račun udruge Mura u okviru koje djeluje i klub Duga. Više informacija i fotografija pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije