U Prelogu otvoren prvi Međugeneracijski kamp

U sklopu projekta Medgen Borza, Centra za međugeneracijsku suradnju, 26. veljače je u Sportsko-rekreacijskoj dvorani DG Sporta u Prelogu prigodnom svečanošću otvoren Prvi Međugeneracijski kamp. Primarni cilj projekta je gospodarski i društveni razvoj, a njegov nositelj je Općina Loška dolina dok su njegovi projektni partneri Grad Prelog, Grad Ludbreg, Općina Rečica ob Savinji i Institut Antona Trstenjaka za gerontologiju i međugeneracijski suživot.

Voditelj projekta Bogdan Zevnik pozdravnim je govorom službeno otvorio kamp i istaknuo važnost razmjene pozitivnih, pa i negativnih međugeneracijskih iskustava s ciljem kvalitetnijeg suživota. Gospodin Zevnik ujedno je i pozvao sve prisutne na kamp koji će se u mjesecu travnju održati u Općini Loška dolina.

Zamjenica gradonačelnika Grada Ludbrega Vera Jadanić također je pozdravila sudionike kampa, njegove nositelje i hvalevrijednu ideju kampa, spajanja mudrosti i mladosti.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek je svima poželio dobrodošlicu te napomenuo kako je izuzetna čast za Grad što je domaćin prvog održavanja kampa koji je idealno mjesto gdje će se razmjenom iskustava i znanja premostiti međugeneracijske razlike.

Svečanost otvaranja svojim su nastupima upotpunili KUD Seljačka sloga Prelog, pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog i Plesno-scenska skupina Udruge umirovljenika koja je na jedan šaljiv način predstavila današnji sraz generacija u pogledu razvitka novih tehnologija i korištenja društvenih mreža. Ugodno druženje se nastavilo uz Tamburaški sastav Taubeki.

Kamp će se održavati i u petak, 27. veljače kada su za sve sudionike na rasporedu brojne kreativne radionice i sportsko – rekreacijske aktivnosti u prostorijama DG Sporta Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije