U samo 15 dana do građevinske dozvole za novu sortirnicu otpada

U utorak, 20. siječnja 2015. godine gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, Ispostava u Prelogu preuzeo je građevinsku dozvolu za izgradnju nove modernije i veće sortirnice korisnog otpada u sklopu reciklažnog dvorišta u Prelogu.

Projekti su izrađeni u vrlo kratkom roku, a samo izdavanje građevinske dozvole trajalo je samo petnaestak dana. Izradu kompletne projektne dokumentacije u cijelosti (100%) financirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratnim sredstvima. Vrijednost projektne dokumentacije iznosi 87.000,00 kuna bez PDV-a.

U narednih desetak očekuje se dobivanje potrebnih suglasnosti te skoro raspisivanje natječaja za izgradnju nove sortirnice korisnog otpada čija se vrijednost procjenjuje na oko 3 milijuna kuna, javlja Prelog.hr. Očekuje se sufinanciranje izgradnje sortirnice od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 80% bespovratnih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije