Biciklom za Vukovar

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti sportsko rekreativna udruga Laganini Prelog organizirala je biciklijadu od Preloga do Vukovara na čast poginulim braniteljima. U subotu 2. kolovoza ispred Gradske uprave Prelog skupilo se 24 biciklista uključujući i dva djelatnika Policijske postaje Prelog.

Prije samog starta u 7 sati okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan. Vozilo se lokalnim sporednim cestama uz pratnju kombija s okrepom i rezervnim dijelovima. Prvi je dan prevaljeno 141 km od Preloga do Višnjice gdje su se biciklisti i dva člana logistike odmorili i prespavali. Drugi se dan krenulo ujutro u 5:00 sati kako bi se na sam cilj stiglo nešto iza podneva. Odvoženo je 147 km, a biciklisti su se na putu suočavali i s vjetrom i kišom.

Nakon što su se zapalile svijeće i odala počast poginulim braniteljima Međimurske i Varaždinske policijske uprave na Trpinjskoj cesti, vozilo se još do Vodotornja gdje su se biciklisti susreli s ostatkom članova udruge koji su krenuli autobusom iz Preloga isti dan ujutro u 7 sati. Bicikle se pospremilo u autobus i kombi te se nakon ručka krenulo zapaliti svijeće i na Ovčari i na Vukovarskom groblju.

Svakako treba spomenuti i dvojicu biciklista koji su zbog svojih obaveza krenuli sami u noći sa subote na nedjelju iz Preloga te došli direktno do Vukovara bez spavanja i pridružili se ostatku ekipe prije odlaska na Ovčaru. Svi zajedno su se u Prelog vratili autobusom oko 23 sata. “Veliko hvala na pomoći i podršci Gradu Prelogu i trgovini Beciklin iz Preloga, te Policijskoj postaji Prelog čiji su nas službenici pratili cijelim putem te zajedno s policijskim uprava ostalih županija osigurali nesmetani prolaz kroz raskrižja i gusti promet Osječkom zaobilaznicom. Iduće godine ponovo se kreće u Vukovar.”, poručili su biciklisti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije