Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
LOV NA LABUĐE PERO Tradicionalna utrka, predstava Kerekesh teatra, zabava i odbojka na vodi
Miroslava Novak Hranjec

Nautički klub Labud

LOV NA LABUĐE PERO Tradicionalna utrka, predstava Kerekesh teatra, zabava i odbojka na vodi

Bit će ludilo na preloškoj Marini

Već 23. godinu za redom Sportsko-rekreacijska zona Marina u Prelogu krajem lipnja i početkom srpnja postat će poprište vrlo popularnog natjecanja – „Lova na labuđe pero“.

Nautički klub „Labud“ iz Preloga provoditelj je ovog natjecanja u veslanju tradicionalnim plitkim dravskim čamcima, odnosno „dravskim čonima“. Tradicionalni drveni čamci ili "čoni" tradicija je koju Nautički klub Labud, uz podršku Turističke zajednice Grada Preloga i Grada Preloga, želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njegovu upotrebu. Cilj manifestacije je i motivirati mlađe naraštaje na čuvanje tradicije vezane uz rijeku Dravu, ali i bavljenje sportovima na vodi. Manifestacija „Lov na labuđe pero“ trajat će tri dana i održavat će se na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu, na najvećem akumulacijskom jezeru u Hrvatskoj.

30. lipnja, u sklopu „Lova na labuđe pero“ na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog održat će se kazališna predstava „Beba“ na otvorenom u večernjim satima u izvedbi Kerekesh teatra, a pozornica će biti smještena tik uz obalu jezera. Uz kazališnu predstavu održat će se i „Vinski piknik“, popratni događaj s degustacijama međimurskih vina i delicija od dravske ribe.

1. srpnja, drugog dana „Lova na labuđe pero“ nastavit će se turnirom u odbojci na vodi koji se proteklih nekoliko godina pokazao vrlo popularnim među mladima. Odbojkaše će pratiti dobra atmosfera za koju će biti zadužen DJ i odlična gastro ponuda.

2. srpnja, trećeg dana manifestacije obilježit će sam „Lov na labuđe pero“, odnosno natjecanje u veslanju tradicionalnim čamcima na Jezeru HE Dubrava, ili na „Priločkom moru“, kako ga od milja naziva lokalno stanovništvo. Sam događaj počinje u prijepodnevnim satima okupljanjem ekipa (dva člana po čamcu) koje dolaze iz Preloga, ali i okolnih općina i gradova. Sam početak utrke označava paljba iz topa Udruge građana „Zrinska garda Čakovec“. Pobjednik je ekipa koja prva uspije odveslati cijelu etapu na jezeru i proći kroz cilj.

Nakon natjecanja i podjela nagrada, posjetitelji će sami moći sudjelovati u natjecanju u veslanju kajakom za parove te tradicionalnom praćkanju, odnosno gađanju mete praćkom. Tijekom cijele manifestacije neće nedostajati ni glazbene zabave i gastronomske ponude, a pravu poslasticu posjetitelji će moći doživjeti nakon natjecanja – Nautički klub „Labud“ Prelog nudit će besplatne vožnje jezerom zainteresiranima.

Najnovije

Reci što misliš!