Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO U Prelogu završio 27. po redu Tjedan župnog Caritasa
Studio VIPRO

ŽUPA SVETOG JAKOBA

FOTO U Prelogu završio 27. po redu Tjedan župnog Caritasa

Posebno je svečano bilo kada su se u crkvi sv. Jakoba tradicionalno okupili osamdesetogodišnjaci

Niz događanja ispunio je program, ovogodišnjeg, dvadeset i sedmog po redu, Tjedna župnog Caritasa, u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog te župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“.

U Prelogu završio 27. po redu Tjedan župnog Caritasa Fotogalerija

Tjedan Caritasa započeo je gostovanjem sestara redovnica Majke Tereze „Misionarke ljubavi“ iz Zagreba. Sestra Alodina i sestra Anđelka progovorile su o živom iskustvu upoznavanja sestre časne majke Majke Tereze, o radu s potrebitima i beskućnicima u Zagrebu, ali i o poteškoćama s kojima se susreću. Caritas je organizirao posjete starijim i bolesnim župljanima, organiziran je i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji je predvodio vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Posebno je svečano bilo u petak, 30. rujna, kada su se u Crkvi sv. Jakoba tradicionalno okupili osamdesetogodišnjaci. Njihovu su svečanost uveličali i članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog, a posebnu su im čestitku uputili gradonačelnik Ljubomir Kolarek te ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola.

Tjedan Caritasa završen je svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje, uz Kruničarsko prošćenje, koju je predvodio varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak, uz brojne svećenike predvođene župnikom iz Preloga, prečasnim Antunom Hoblajem.

Najnovije

Reci što misliš!