DRAVSKI KRAJ

PRELOG Izradite svoje strašilo i osvojite nagrade na Festivalu mitova i bajki ‘Legend(r)a’

Zadovoljstvo nam je najaviti likovni natječaj koji je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama u sklopu našeg festivala mitova i bajki dravskog kraja - Legend(r)a, koji će se održati 18. lipnja na novo uređenom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog

Tema ovog natječaja je izrada strašila od prirodnih materijala.

Strašila su jedan od najpoznatijih simbola u folkloru i legendama, a imaju važnu ulogu u zaštiti usjeva od ptica i drugih štetnika.

Za ovaj natječaj, želimo da upotrijebite maštu i kreativnost kako biste izradili strašila koja će oživjeti legende i priče iz vašeg područja.

Evo nekoliko smjernica za sudjelovanje u natječaju:

Materijali: Upotrijebite isključivo prirodne materijale za izradu strašila. Možete koristiti granje, slame, suho lišće, tkanine, kukuruzne klipove i druge slične materijale koje možete pronaći u prirodi.

Baza: konstrukcija križa s nazubljenim podnožjem – za postavljanje u zemlju.

Kreativnost: Ohrabrujemo vas da budete kreativni i da se inspirirate legendama i pričama iz vašeg područja. Možete stvoriti strašila koja predstavljaju mitska bića, likove iz legendi ili nešto drugo što vas nadahnjuje.

Tehnika: Možete koristiti različite tehnike u izradi strašila, kao što su pletenje, vezanje, korištenje ljepila i drugih prirodnih materijala. Slobodno eksperimentirajte s tehnikama kako biste stvorili jedinstvene i zanimljive strašila.

Veličina: Nema ograničenja u veličini strašila – uvjet je jedino da strašilo bude minimalne visine od 1,5 metara

Predaja radova: Za svaki rad, napišite kratki opis inspiracije i priče koja se krije iza vašeg strašila te podatke o tvorcima (razred/skupina, škola/vrtić, kontakt email).

Rok za predaju: Radove treba predati najkasnije do srijede 14.6.2023.do 15:00 sati (Knjižnica i čitaonica Grada Preloga).

Nagrade će biti dodijeljene u nekoliko kategorija, uključujući najkreativnije strašilo, najbolje iskorišten prirodni materijal, najbolja priča i još mnogo toga. Osim toga, svi sudionici će dobiti posebne certifikate sudjelovanja.

Ovaj likovni natječaj pruža vam priliku da pokažete svoju umjetničku vještinu i istražite bogatu baštinu legendi i priča. Vaši radovi će biti izloženi tijekom festivala, gdje će ih posjetitelji imati priliku vidjeti i diviti se vašoj kreativnosti.

Stoga, potrudite se dati sve od sebe i stvoriti strašila koja će oduševiti sve posjetitelje festivala. Imajte na umu da vaš rad može imati i praktičnu svrhu u zaštiti usjeva, stoga razmislite o tome kako osmisliti strašilo koje će biti učinkovito i korisno u tu svrhu.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s natječajem ili trebate dodatne informacije, slobodno se obratite organizatorima festivala ili vašim učiteljima/mentorima.

Želimo vam puno sreće, uživajte u stvaranju i izražavanju vaše umjetničke vizije kroz strašila od prirodnih materijala!


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije