DJEČJA PREDSTAVA

PRELOG Mališani u Domu kulture uživali u predstavi ‘Tratinčica i čudesna vrtićka krema’

Niz sjajnih predstava za najmlađe, nastavljen je u Domu kulture Grada Preloga.

Tako su najmlađi posjetitelji mogli u ponedjeljak 11. ožujka, uživati u predstavi „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“, Kazališta Prijatelji.

Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Na jednoj lijepoj rascvjetanoj livadi Tata Tratinčkec i njegova kći mala Tratinčkica, u ranu zoru dok još ima rose za doručak polako se bude.

Kao i svako jutro odrade tjelovježbu i doručkuju. Trebao bi to biti sasvim običan dan na livadi, ali sve prekida telefonski poziv mama Tratinčkonje: ona ih upozorava da Tratinčkica danas mora ići prvi dan u vrtić! Tratinčkica se jako boji odlaska u vrtić i žestoko se svađa sa tatekom!

Ona je uvjerena da je njezina teta odgajateljica u vrtiću strašan cvijet koji ne voli male cvjetiće. Kad konačno krenu u vrtić Tratinčkica putem pobjegne tati i sakrije se. Tatek Tratinčkec sam dođe u vrtić i teti Jeleni Tratinčici ispriča svoj problem.

Teta Jelena mu savjetuje da Tratinčkici pročita slikovnicu „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“. Tatek Tratinčkec tako i napravi i u Tratinčkici se probudi znatiželja: kakva je to čudesna vrtićka krema? Pristane otići u vrtić gdje uz pjesmu i ples upoznaje tetu Jelenu Tratinčicu i čarobna svojstva vrtićke kreme koja može uljepšati svaki dan.

Autori predstave su Jelena Premec i Hrvoje Zalar, redatelj Hrvoje Zalar, a na pozornici Doma kulture predstavu su odigrali Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar.

Predstava je bila namijenjena djeci vrtićke i predškolske dobi, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije