SVEČANA SJEDNICA U POVODU DANA GRADA PRELOGA

PRELOG – GRAD KOJI STALNO RASTE I dalje ćemo raditi za što kvalitetniji život naših ljudi

Gradit će zaobilaznicu, 20 stanova, kamp na Marini, proširiti Gospodarsku zonu...

U povodu Dana grada Preloga jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijećana kojoj su ovogodišnjim dobitnicima uručena priznanja grada.

Grb Grada primili su Ivan Gradečak – Joc za doprinos razvoju turizma i kulture te dugogodišnji predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prelog Josip Posavec.

Plakete su dodijeljene Ivanki Crnković iz Donjeg Vidovca – medicinskoj sestri koja je 40 godina radila u preloškom Domu zdravlja, zatim predsjednici Udruge umirovljenika Prelog koja je desetljećima društveno aktivna i u drugim udrugama Zlati Tisaj, vatrogascu Đuri Mikecu iz Draškovca koji je bio aktivan i u tamošnjem mjesnom odboru te nogometnom klubu, poljoprivrednom proizvođaču Vladimiru Šalkoviću iz Preloga te poduzetniku iz Čehovca Nikoli Kvakanu – ovogodišnjem dobitniku nagrade Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec u kategoriji malih poduzeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki uz ostalo je rekao da su neki Prelog htjeli pretvoriti u provinciju, no taj je grad pokazao svoje vrijednosti.

– U ovome sazivu održali smo pet sjednica i već donijeli 69 odluka, a i dalje ćemo donositi odluke s ciljem da podignemo kvalitetu života naših ljudi, poručio je Ujlaki.

– Čekaju nas novi izazovi nakon kojih će Prelog biti na još višoj razini razvoja. Završili smo radove u Gospodarskoj zoni Sjever, a još je 14 hektara zemljišta za kojeg postoji interes u fazi prodaje. Uskoro počinje i gradnja zaobilaznice. Broj nezaposlenih pao je ispod 100. Vrtići su puni, a do 2023. godine biti će izgrađena i zgrada s 20 stanova. Revitalizirati ćemo i Marinu te izgraditi kvalitetan kamp. Iz europskih fondova dosad smo povukli više od 100 milijuna kuna, a vjerujem da ćemo u novom financijskom razdoblju privući još više novaca, rekao je u prigodnom obraćanju gradonačelnik  Ljubomir Kolarek

Posebnu nagradu primio je i poduzetnik Alojzije Šestan, a uz brojne druge uzvanike sjednici su prisustvovali i ministri Mario Banožić te Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije