PETA PO REDU

FOTO U Otoku otvorena Mala slobodna knjižnica

Otvorenju su prisustvovale ravnateljica KIČ Prelog Maja Lesinger i članica Mjesnog odbora Otok Marija Oto

U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem, Gradom Prelogom, u srijedu 20. listopada 2021. otvorila je petu po redu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj Društvenog doma u Otoku, a otvorenju su prisustvovale ravnateljica KIČ Prelog, Maja Lesinger i članica Mjesnog odbora Otok Marija Oto. Mala slobodna knjižnica iz Otoka već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske klikom ovdje.

Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže. Plava Otočka kućica dio je projekta Izvan granica kojeg provodi KIČ Prelog u Godini čitanja 2021. Spomenuti program sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija u okviru javnog poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Osim što se ovom akcijom, knjiga stvarno može približiti mnogim čitateljima, s druge strane radi se i na odgovornosti koju zajednica mora pokazati prema nečemu što redovito mogu koristiti i dijeliti s drugima. U kućici će biti knjiga za svaki uzrast, ali i za ljude različitih čitateljskih interesa. Ono što je naravno najbolje, mogu se posuditi u bilo koje doba dana i noći, ne treba platiti nikakvu članarinu te ne treba ostaviti svoju knjigu ako to ne želite. U svemu ovome važno je da se promiče ljubav prema knjizi i čitanju, te osjećaj zajedništva u naselju. Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje, ali i čuvanje kućice s knjigama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije