FOTO Tržnica u Prelogu u subotu je bila ispunjena dobrotom

Bliži se Uskrs, stiglo je proljeće, za mnoge najljepše doba godine. Tržnica u Prelogu bila je prošle subote ispunjena dobrotom i humanitarnim akcijama.

Humanitarna akcija ‘Maslinove grančice’ već je tradicionalna akcija Inner wheel kluba Prelog. Članice Inner wheel kluba Prelog poručuju: “Cvjetnica – početak je Velikog tjedna uoči najvećeg kršćanskog blagdana.

U crkvama diljem zemlje i svijeta blagoslivljat će se grančice maslina s kojima smo se mi već tradicionalno jutros okupile na gradskoj tržnici. Ovim putem želimo iskazati zahvalnost svima koji ste nas posjetili, donirali svoj novac, počastili nas svojim osmjehom i velikim srcem, dali nam podršku za ovu akciju! Neka maslinove grančice krase vaše domove, a sav današnji prikupljeni prilog ići će u humanitarne svrhe na temelju pristiglih zamolbi. Hvala!”.

Svoj je štand postavio i Klub Duga. Njihovi su članovi i ovoga puta pokazali da su to osobe koje svojom jednostavnošću, veseljem i nasmijanim licima podsjećaju nas ostale na prave vrijednosti postojanja. Svoj su štand postavili i učenici i profesori iz Srednje škole Prelog.

Uz sve ovo, obilježen je i “Dan narcisa”. Naime, u mjesecu ožujku, članice Kluba Nova Nada već niz godina provode akciju “Dan narcisa”, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje. Uz brojna mjesta u Međimurju, ovaj se dan obilježio i u Prelogu.

Novac prikupljen prodajom cvijeća koristit će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije