PORUKA IZ PRELOGA ‘Dario mi smo uz tebe’

Danas je u Prelogu na Trgu slobode održana Smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije na kojoj se je predstavilo 13 puhačkih orkestara i limenih glazbi iz Međimurja.

>>> KOD OTOKA Dario Balent osam sati čekao da ga pronađu u šumi

Prilikom otvaranja gradonačelnik Ljubomir Kolarek na pozornici se pojavio u majici s natpisom: ‘Dario mi smo uz tebe’. Na ovaj način želio je poslati podršku Dariju Balentu (23), mladiću koji je nedavno stradao u prometnoj nesreći kod Otoka i zadobio teške ozljede zbog kojih je prebačen na liječenje u Zagreb.

– Dario je aktivni nogometaš NK Galeb iz Oporovca, stalno nam je u mislima i svi se nadamo najboljem. U ime Grada Preloga, građana, svih prisutnih i svoje osobno ime želim mu poslati podršku sa željom da što prije ozdravi, stane na noge i ponovno zaigra nogomet – rekao je Kolarek.

Nakon njegovih riječi, uslijedio je dugotrajan, iskren i topao pljesak. Vjerujemo da će ova poruka stići do Darija u Zagreb i biti mu velika motivacija na njegovom teškom putu ka ozdravljenju.

Podsjetimo, Dario je punih osam sati proveo prikliješten u automobilu koji je sletio s ceste u Otoku.

On je u utorak oko 22.30 sati s automobilom sletio s ceste i punih osam sati, prikliješten i ozlijeđen, čekao da ga netko pronađe i izvuče. Dario je oko 22 sata krenuo u posjet djevojci koja radi u kafiću u Hrženici. Kako se do 23 sata nije pojavio, obitelj je digla uzbunu i zajedno s Darijovim prijateljima obišli su dionicu ceste kojim je prolazio. Mrak i nepristupačni teren otežavali su potragu.

Pronađen je tek iduće jutro u 6.30 sati nakon što je netko od tragača primijetio da na jednom dijelu ceste nedostaje stupić. U šumi pokraj ceste, skrivena u grmlju i visokom korovu, pronađena je Darijeva bijela Škoda Fabia.Prema policijskom izvješću, zbog neprilagođene brzine u lijevom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s lokalne ceste u šumu niz zemljanu kosinu. Mladić koji je zbog teških ozljeda kralježnice prebačen na liječenje u Zagreb.

– Zabrinuti smo jer je Dario rekao da ne osjeća noge i da zato nije mogao izaći iz automobila, iako si je uspio otvoriti vrata. Čuo je da ga tražimo, dozivao je, ali nitko ga prije jutra nije čuo. Optimističan je, kao i mi, i vjerujemo da će sve dobro završiti – rekla je njegova majka Jasenka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije